Ryanair renunță la cursele operate pe patru aeroporturi din România

Compania suspendă toate zborurile internaționale de pe aeroporturile din Sibiu, Timișoara, Oradea și Suceava

 Ryanair își restrânge operațiunile din România în cursul anului 2023 și suspendă toate zborurile internaționale de pe aeroporturile din Sibiu, Timișoara, Oradea și Suceava, potrivit romaniatv.net.

Compania low-cost nu va mai relua zborurile în sezonul de vară 2023 nici pe rutele Oradea – Bologna și Oradea – Weeze, rute care au fost suspendate în toamna anului 2022.

Patru rute operate în prezent de Ryanair din Sibiu vor fi suspendate la finalul lunii martie 2023. De asemenea,  zborurile spre alte cinci destinații internaționale (Billund, Bologna, Corfu, Milano MXP, Liverpool) nu vor fi reluate în vara anului 2023. Suceava rămâne și ea de la sfârșitul lunii martie 2023 fără zboruri pe șase rute operate în prezent de compania low-cost irlandeză. Ruta Suceava – Viena, care este suspendată în prezent, nu va fi nici ea reluată în cursul anului viitor.  Singura rută internațională operată de Ryanair din Timișoara, cea spre Milano BGY, va fi suspendată în 26 martie 2023, iar zborurile companiei low-cost dintre București și Timișoara nu vor mai fi reluate în vara anului 2023.

În august 2022, șeful Ryanair Michael O’Leary anunța că nu va mai oferi zboruri la preţuri mici din cauza preţului crescut la combustibil

. „Era biletului de 10 euro s-a încheiat”, a declarat pentru BBC şeful companiei aeriene, Michael O’Leary. Tariful mediu al zborurilor oferte de compania aerienă va creşte de la aproximativ 40 de euro (33,75 lire sterline) cât a fost anul trecut la aproximativ 50 de euro în următorii cinci ani, a declarat directorul executiv al Ryanair pentru BBC. El a adăugat că în următorii ani nu vor mai fi tarife promoţionale de un euro, 0,99 euro sau 9,99 euro.

Michael O’Leary adaugă însă că, în opinia lui, oamenii nu vor renunţa la transportul aerian. Şeful companiei aeriene a precizat în acest context că, în ciuda creşterii costului vieţii, se aşteaptă ca pasagerii să caute opţiuni cu costuri mai mici, mai degrabă decât să reducă zborurile. „Credem că oamenii vor continua să zboare frecvent. Dar cred că oamenii vor deveni mult mai sensibili la preţuri”, a spus Michael O’Leary.

Muncitori români, exploatați la o fermă din Spania