Simona Halep și Ion Țiriac

Un document în exclusivitate postat de Sport-Zone.ro și preluat ulterior de ziaristii.com arată posibile nereguli în ceea ce privește banii pe care Ion Țiriac i-a luat de la guvern. Suma despre care se vorbește că Țiriac ar fi luat-o este de 340.000 dolari, fiind cerută pe motiv că Simona Halep ar avea nevoie de puncte pentru Olimpiadă. Astfel, acesta este acuzat în acest moment de fraudă, o plângere penală fiind făcută în numele său la DNA.

Sport-Zone.ro declară:

  • cu banii publici a fost finanțată o afacere privată, încasările intrând în buzunarul unui cetățean maghiar
  • nota de fundamentare semnată de doi miniștri de atunci – cel de Finanțe (Eugen Orlando Teodorovici) și cel al Sportului (Bogdan Matei) – cuprindea informații false;
  • nu exista niciun element de urgență pentru a justifica legal apelarea la Fondul de rezervă al Guvernului;
  • uvernul României a negociat și încheiat acordul cu niște persoane a căror calitate oficială același Guvern al României nu o recunoaște.
  • au fost ceruți de la Fondul de rezervă al Guvernului, destinat situațiilor de criză, de peste 14 ori mai mulți bani decât costa în realitate licența

Astfel, în această plângere penală se menționează că Ion Țiriac nu ar fi avut, în realitate, nicio calitate pentru a cere acești bani în contul Simonei Halep, întrucât acesta nu este recunoscut de statul român ca fiind președintele legal al Federației Române de Tenis. Cu toate astea, se pare că ministrul finanțelor din acea perioadă, Orlando Teodorovici, cât și fostul premier, Viorica Dăncilă ar fi dat undă verde pentru acordarea acestor bani lui Ion Țiriac.

„posibilitatea acumulării de puncte WTA necesare sportivelor componente ale lotului olimpic de senioare, respectiv Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Raluca Olaru, Ana Bogdan, Monica Niculescu, Irina Bara, pentru participarea acestora la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020″, s-a declarat la momentul potrivit.

Citește și: Simona Halep strânge bani pentru victimele incendiilor din Australia

Astfel, toate aceste tenismene menționate mai sus ar fi putut, conform Sport-Zone.ro să participe la oricare altă competiție sportivă pentru a face punctele de care era nevoie.

#News