Ministrul Tineretului și Sportul, Ionuț Stroe ia în calcul o revenire a fanilor în tribune de la 1 octombrie, dar totul după o nouă evaluare a cazurilor cu noul coronavirus. Activitățile sportive au fost suspendate pe 12 martie, când a fost decretată pandemia, iar din iulie, fotbalul a fost primul care a revenit „pe scenă”.

„ La 1 octombrie se va face la nivelul guvernului o evaluare generală a impactului măsurilor luate în ultima perioadă, adică deschiderea școlilor, a anumitor activități sportive, a cinematografelor, a restaurantelor, precum și, bineînțeles, impactul campaniei electorale”, a scris ministrul Stroe pe Facebook.

La 1 octombrie se va face la nivelul guvernului o evaluare generală a impactului măsurilor luate în ultima perioadă,…

Publicată de Ionuț Stroe pe Marţi, 15 septembrie 2020

Două obiective majore

Ministerul Tineretului și Sportului are două obiective majore după această evaluare.

„Primul este posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane în acest an, la sfârșitul acestei toamne, într-un număr și în condiții clar și bine definite, iar al doilea este un set de măsuri care să permită reluarea competițiilor la nivel de copii și juniori și la ligile inferioare. Responsabilitatea organizării de meciuri cu spectatori aparține în egală măsură autorităților, care trebuie să ofere aceste norme legale, dar și organizatorilor acestor meciuri”, a mai scris Stroe.

Odată cu prelungirea stării de alertă, de pe 15 septembrie, se vor relua toate sporturile, inclusiv cele de contact.

Citește și: 300 de lei în vouchere pentru atragerea copiilor spre sportul de performanță

#News