Sursa foto: Pro Sport

Simona Halep a câștigat finala turneului de la Melbourne Summer Set 1 în fața rusoaicei Veronika Kudermetova cu scorul de 6-2, 6-3. Acesta este primul trofeu câștigat de  Halep în 2022 și cel de-al 23-lea din cariera sa.

În urma victoriei, Simona va urca pe locul 15 în clasamentul WTA, iar pentru performanța de la acest turneu, ea va primi un cec în valoare de 31.000 de dolari și 280 de puncte WTA în ierarhia de simplu. Ultimul trofeu câștigat de jucătoarea de tenis a fost în 21 septembrie 2020, la Roma.

Prima finală în 2022 pentru Simona Halep

Următorul turneu la care va participa Halep va fi  Australian Open (17-30 ianuarie, Grand Slam), după ce ea a renunţat la turneul de la Sydney de săptămâna viitoare.

Simona Halep a declarat, după victoria de la Melbourne, că face parte din Australia, mulțumind cu această ocazie tuturor celor prezenți.

„Australia e o parte din inima mea, am spus asta de multe ori. L-am văzut pe Darren, aș vrea să-i mulțumesc că a venit să mă vadă. Nu mai e antrenorul meu, dar e parte din familia mea. Simt că fac parte din Australia, așa că vă mulțumesc încă o dată”, a mai spus Halep.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat că Simona „are încă sete de victorie” și că a muncit enorm pentru a ajunge în vârful tenisului mondial.

„În acest turneu, am văzut-o pe Simona Halep ducându-se la limită, trăgând de picioare după mingi care erau la mai mult de cinci metri distanță de ea, mingi ca și pierdute la care s-a dus fără reținere, cu viteză maximă. Nu are nicio problemă fizică acum”, a declarat jurnalistul.

Mai mult, el e de părere că prezența lui Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei, a motivat-o pe jucătoarea de tenis.

„Contează mult pentru Simona că Darren are în continuare încredere în ea și vine din prietenie să o vadă”, a declarat Cristian Tudor Popescu, relatează Digi24.

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a început o nouă colaborare în circuitul WTA cu Amanda Anisimova.

Simona Halep a reacționat la dispariția lui Shuai Peng