Sursa foto: Substantial.ro

Cântăreața Andreea Bănică a vorbit la podcastul lui Cătălin Măruță despre începutul carierei sale în industria muzicală și câți bani a câștigat cu trupa Exotic. Artista a declarat că au fost momente când a cântat și pentru bani puțini, precizând că pentru ea nu au contat niciodată banii.

De asemenea, Andreea Bănică a menționat că într-o perioadă, trupa Exotic avea atâtea concerte, încât nu mai putea face față. „Aveam atât de multe cereri încât nu puteam să facem față. Se duceau altele în locul nostru”, a spus artista la podcastul lui Măruță, relatează Libertatea.

Bănică: „Am cântat și pe mai puțin și pe mai mult”

Mai mult, ea a mai precizat că a existat un Revelion în care trupa Exotic a avut și 10 concerte.

„Eram plătită la minut. Și prețurile din noaptea de Revelion erau duble sau mai mult. Ne permiteam să cerem cât vrem noi. Să știi că nu am fost niciodată disperate să avem nu știu ce preț. Am cântat și pe mai puțin și pe mai mult, pe 300, 800, 1000 și pe 3000, 5000. (…) Eu nu am avut probleme de genul acesta, pentru că decât deloc e bine și puțin”, a mai spus artista.

Întrebată despre primii bani câștigați, Andreea Bănică i-a mărturisit lui Măruță că fiecare din trupă a primit suma de 8 lei.  

„Primii bani au fost 8 lei de persoană. Luam destule. Era bine pentru noi neavând nimic. Eram în trupa Exotic și aveam 8 lei de fiecare. (…) Cânta Julia mea la telefon, în loc de microfon, pentru că nu aveam microfoane pentru toată lumea. Cântam pe birouri, la boxe micuțe. Din primii bani mi-am luat material pentru costumele de scenă”, a declarat Andreea Bănică.

Măruță a explicat că în urmă cu două decenii, unii artiști cântau câte 20 de minute la fiecare eveniment de Revelion, motiv pentru care aveau și 10 concerte în noaptea dintre ani.  

Andreea Bănică, Claudiu Pătrășcanu și Julia Chelaru au format trupa Exotic în 1999. După destrămarea trupei, Andreea Bănică pornește proiectul „Blondy” împreună cu Cristina Rus. În 2005 însă, Rus părăsește formația, dedicându-se carierei solo, iar Andreea Bănică continuă sub aceeași titulatură. 

Măruță dă cărțile pe față: „Adevărul trebuie spus”