Sursa foto: GSP.RO

Novak Djokovic a câştigat procesul cu guvernul din Australia şi va fi eliberat din carantină, după ce autoritățile australiene i-au anulat viza de intrare în țară și l-au dus într-un centru special rezervat imigranților.

Judecătorul Anthony Kelly a dispus ca jucătorul să fie eliberat din detenție și să primească pașaportul, iar Guvernul Australiei a fost obligat să îi plătească liderului mondial al tenisului profesionist toate cheltuielile de judecată pentru proces.

Chiar dacă instanța a decis în favoarea lui Djokovic, avocatul guvernului a precizat că ministrul imigrației din Australia ar putea lua în considerare anularea din nou a vizei jucătorului de tenis. Judecătorul a mai susținut că dacă ministrul ia această decizie, numărul 1 mondial al tenisului ar putea primi interdicție de trei ani la intrarea în Australia.

Sportivul a fost oprit la frontiera Australiei, după ce s-a descoperit că viza sa de derogare medicală pe care o are pentru a participa la primul turneu de Grand Slam al anului nu este legală.

Nicholas Wood, avocatul jucătorului de tenis, a precizat că Djokovic a îndeplinit toate cerințele necesare pentru a călători fără carantină, relatează Digi24.

Novak Djokovic a fost testat pozitiv cu coronavirus pe 16 decembrie 2021

Cu toate acestea, Christopher Tran, reprezentantul guvernului australian, a susținut că trecerea prin boală a jucătorului nu îl califică pentru o scutire de la regulile impuse de autorități privind intrarea în Australia, negând că a existat vreun tratament incorect față de jucătorul de tenis.

Premierul Scott Morrison a precizat că Djokovic riscă să fie trimis acasă dacă nu reușește să prezintă o dovadă medicală adecvată. Reamintim că vizitatorii străini care vreau să intre în Australia trebuie să fie imunizați împotriva COVID-19 sau să facă 14 zile de carantină.

Numărul 1 mondial al tenisului a aterizat miercurea trecută în Australia, pe aeroportul din Melbourne, iar după ce a fost evaluat, autoritățile i-au respins intrarea în țară. Mai mult, viza lui Djokovic a fost anulată, iar sportivul a fost dus într-un centru special pentru imigranți.

După decizia instanței, jucătorul de tenis urmează să se întoarcă la hotel și să înceapă pregătirea pentru Australian Open ce va avea loc în perioada 17-30 ianuarie.

În urmă cu câteva zile, tatăl lui Novak Djokovic, Srdjan, i-a luat apărarea jucătorului de tenis, precizând că este un „Spartacus” al timpurilor noastre.

„Fiul meu este un Spartacus al lumii noi, care nu va tolera nedreptatea, colonialismul și ipocrizia. El este închis, dar nu a fost niciodată mai liber. A devenit simbolul și conducătorul lumii libere, al oamenilor săraci și nevoiași”, a spus Srdjan la un post de televiziune.

Novak Djokovic trebuie să își dovedească derogarea medicală sau se va întoarce acasă