O poloneză de doar 20 de ani a devenit numărul unu în tenisul feminin mondial

Iga Swiatek a câștigat turneul WTA de la Miami.

Sâmbătă, jucătoarea poloneză Iga Swiatek a învins-o pe japoneza Naomi Osaka în finala de la tunerul WTA de la Miami, devenind astfel numărul unu în tenisul feminin mondial.

Aceasta a reușit să o învingă pe fostul lider WTA după o oră și 20 de minute, în două seturi, câștigate cu 6-4 și 6-0. Ajunsă pe locul 77 WTA, accederea în finala de la Miami a fost pentru Osaka cea mai bună performanță din ultimele luni.

Prima confruntare dintre cele două a fost câștigată de jucătoarea japoneză, în 2019, în optimile de la Toronto, cu 7-6 (4), 6-4. Victoria de ieri i-a adus polonezi al treilea său titlu WTA consecutiv, după cele de la Doha și Indian Wells.

Poloneza calcă pe urmele lui Steffi Graf

Iga Swiatek va fi adversara României, în aprilie, la Radom, în Billie Jean King Cup. Simona Halep este indisponibilă pentru întâlnirea din Polonia, după ce s-a accidentat la coapsă, ea fiind înlocuită cu Raluca Olaru. Celalalte jucătoare selecționate de Tecău sunt Irina Begu, Gabriela Ruse și Monica Niculescu. Aceasta a realizat ceea ce se numește „Sunshine Double”, prin victoriile de la Indian Wells și Miami, ajungând la 17 victorii consecutive, toate la turnee WTA.

Poloneza a devenit numrul 1 WTA după ce australianca Ashleigh Barty a anunțat că se retrage din tenis, cerând să fie ștearsă din clasamentul mondial. Astfel, Swiatek, cea care a eliminat-o pe Simona Halep la Indian Wells, va deveni prima poloneză care va urca pe locul 1 la simplu în tenis.

Aceasta are doar 20 de ani și 308 zile, ea fiind cea mai tânără jucătoare care ajung pe locul 1 de la Caroline Wozniacki în 2010, la 20 de ani şi 92 de zile.

Swiatek a fost campioană la French Open 2020 și este primul jucător polonez care a câștigat un titlu de Grand Slam la simplu. Ea a început să joace în mod regulat în Turul WTA în 2019 și a intrat în top 50 la 18 ani, după prima sa finală WTA și o apariție în runda a patra la French Open.

Citește și: Simona Halep și Sorana Cîrstea se vor confrunta în această seară în turneul de la Indian Wells!