CM 2022: China va dărui Qatarului doi urși panda gigant

Numele lor sunt Suhail și Soraya

Sursa foto: Pixabay

După cum fanii fotbalului din întreaga lume știu deja, Cupa Mondială va avea loc anul acesta în Qatar, în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie.

Cu acest prilej, China a anunțat luni că va oferi emiratului din zona Golfului doi urși panda gigant, potrivit RFI.

Cei doi urși panda gigant, un dar al poporului chinez

Ambasadorul chinez la Doha, Zhou Jian, a declarat că simpaticele animale simbolizează relațiile de prietenie dintre cele două state.

„Este un cadou de la cei 1,4 miliarde de chinezi pentru Cupa Mondială din Qatar şi va deveni cu siguranţă un nou simbol al prieteniei China-Qatar”, a afirmat oficialul în timpul unei recepţii în capitala ţării.

Deși naționala Chinei nu a reușit să se califice la CM, multe companii chineze și-au adus aportul. Acestea s-au implicat în construirea de mega-proiecte legate de evenimentul din iarna 2022.

Suhail și Soraya

Conform declarațiilor diplomatului chinez, cei doi urși panda gigant vor ajunge în Qatar în octombrie. Astfel, Suhail și Soraya vor fi în emiratul din zona Golfului chiar înainte de turneul final al CM 2022.

Numele celor două animale simpatice sunt, de asemenea, simbolice. Suhail este denumirea uneia dintre cele mai strălucitoare stele observate în regiunea Golfului. Soraya este numele arab pentru constelaţia Pleiadelor.

Mai trebuie menționat că aceste cadouri fac parte din „diplomația panda”, China folosindu-se de ele pentru a întări relațiile interstatale.

De pildă, alţi doi urşi panda gigant chinezi au fost împrumutaţi Franţei pentru 10 ani, în 2012. De la reînnoirea împrumutului, cei doi urşi sunt în continuare instalaţi la parcul zoologic Beauval, unde au dat naştere altor trei panda.

Citește și Producătorul de oțel Ilva cere ajutorul statului italian  pentru a-și putea continua activitatea