alegeri 2020
Traian Băsescu

Traian Băsescu, fost ministru al transporturilor, fost primar general al Capitalei, și într-un final, fost președinte al României, a ținut să-și spună părerea cu privire la relația pe care Klaus Iohannis ar avea-o cu premierul actual, Ludovic Orban. În viziunea lui Băsescu, relația de prietenie dintre cei doi menționați pare să scârțâie în ultima perioadă, mai ales dacă judecăm ultima neconcordanță a legii dublării alocațiilor, pe care Iohannis a promulgat-o, deși Orban ar fi declarat că e aproape imposibil de realizat, în condițiile în care bugetul ar fi incapabil să susțină o astfel de măsură.

„Știe că guvernului o să-i fie foarte greu – o dată; în al doilea rând, politica corectă a României, din acest punct de vedere, este să încurajeze mamele, și nu să dea creșteri de alocații pentru copii”, consideră Traian Băsescu.

„Noi avem nevoie, în momentul de față, să încurajăm mamele să facă copii, deci cele care au serviciu și se hotărăsc să facă un copil trebuiesc ajutate. Aș fi mărit indemnizația pentru mame, și nu alocația pentru copii”, a adăugat acesta.

Întrebat despre legătura pe care o vede acesta între mărirea de pensii din septembrie și statutul politic al premierului, acutalul europarlamentar, Traian Băsescu, a spus:„Dacă (Ludovic Orban) va face ca mine, va avea de pierdut. Adică dacă nu va face mărirea și nu va explica din vreme”.

#News