Capra cu Trei Iezi - film

Dacă este să analizăm cu ochi de adult toate poveștile copilăriei noastre, o să ajungem la concluzia că majoritatea dintre ele nu sunt câtuși de puțin povești destinate celor mici. În mai toate, avem parte de crime, de monștri, de fațete odioase ale firii umane, povestite într-un ton mai cald. Probabil acest lucru se datorează și nevoii autorilor de a pregăti copilul pentru viața ce va urma, viață ce aproape niciodată nu are legătură cu frumusețea și inocența copilăriei. Scufița Roșie, Fetița cu Chibrituri, Alba ca Zăpada, Frumoasa și Bestia, Cenușăreasa, toate acestea relatează crime și gelozii.

Însă, nu numai autorii străini de basme și povești au mascat realitatea crudă cu o pojghiță de basm, chiar și cei de la noi au făcut asta, chit că la vremea respectivă ne-am dat seama sau nu.

Regizorul Victor Canache vine să sprijine această teorie, dând o nouă fațetă cunoscutei povești scrisă de Ion Creangă, Capra cu Trei Iezi.

Filmul cu același nume îi are în rolurile principale pe Maia Morgenstern și pe Marius Bodochi, doi dintre marii actori ai teatrului contemporan românesc. Inițial plănuit ca scurt-metraj, adaptarea Capra cu Trei Iezi, se vrea a se transforma anul acesta într-un lung metraj, care să dezvăluie adevărul pe care Ion Creangă nu l-a putut spune „pe șleau” în povestea sa destinată copiiilor.

#News