foto: Iulia Kelt

Pentru aceia dintre cititorii noștri care locuiesc la țară, avem o veste bună dar care poate fi și proastă, depinde cum o percepe fiecare. Liberalii plănuiesc o schimbare de „modificare”, găsind soluții noi, și anume modificarea programului prin care se dorea construirea rețelelor de canalizare cu… fose septice. De ce? Pentru că, potrivit deputatului PNL, Florin Roman, fosele septice sunt mai ieftin de executat.

”În mediul rural tot mai puțină lume se racordează la rețeaua de canalizare din cauza prețurilor mari la branșamente. Există o discuție la nivelul PNL pentru o subdiviziune pe fose septice a programului de introducere a canalizării. În zonele rurale unde populația scade, prețul foselor e mult mai rezonabil. Gândiți-vă că o canalizare costă circa 15-20 miliarde lei vechi, gradul de branșare la rețea e între 30-40% la canalizare, pentru că oamenii refuză din cauza costurilor”, a declarat deputatul PNL Florin Roman.

Astfel, dacă proiectul ar intra în vigoare, o fosă septică ar trebui să deservească circa 20-30 de gospodării, o singură bucată costând în jur de 50.000 de euro.

Citește și: Marian Oprișan, la cuțite cu prefectul PNL de Vrancea

„Mâine vom construi acum. Ceea ce am putea putea face mâine facem astăzi. Construim acum mâine. Nu mai așteptăm ani pentru a finanța aceste proiecte în exercițiul financiar 2021-2027. Vom finanța aceste proiecte din lista de rezerve acum. Când vorbim despre toaletele din curtea școlii într-adevăr suntem într-o direcție corectă și bună „Când vorbim de toaletele din curtea şcolii într-adevăr suntem într-o direcţie corectă şi bună. Am avut discuţii cu Ministerul Educaţiei, cu doamna Raluca Turcan. Vom finaliza acest proces de a construi toalete pentru elevi să nu mai fim nevoiţi să mergem iarna în curte. (…) Eu cred că peste 80% din şcolile din România, care au avut această problemă, peste 1.000 de unităţi şcolare, această problemă va fi finalizată în acest an”, a declarat ministrul dezvoltării, Ion Ștefan.

#News