Ludovic Orban (Facebook)

Președintele PNL, Ludovic Orban a precizat, în cadrul prezentării moțiunii sale la PNL Sector 1, că partidul are nevoie de un președinte „full time”, nu „full option”, așa cum se consideră ministrul Muncii, Raluca Turcan. De altfel, Orban este ironic și la adresa altor susținători ai premierului Cîțu, considerând că pe 25 septembrie, liberalii își aleg „președintele Partidului Național Liberal, nu distribuitorul de resurse pentru România Educată”. Mai mult, l-a „taxat” chiar și pe premier, despre care a lăsat de înțeles că nu se ocupă cu adevărat de conducerea Guvernului.

„Alegem preşedintele Partidului Naţional Liberal, nu distribuitorul de resurse pentru România Educată. Alegem preşedintele Partidului Naţional Liberal. Preşedintele Partidului Naţional Liberal trebuie să fie un lider, un lider în adevăratul sens al cuvântului (…). De asemenea, trebuie să alegem un om care are capacitatea de a lua decizii corecte în timp scurt, bine fundamentate”, le-a transmis, miercuri seară, Ludovic Orban liberalilor din filiala Sector 1, reuniţi în şedinţa Comitetului Director.

Președinte „full time”

Orban vede importanța unui președinte care să se ocupe 24 de ore din 24 de ceea ce ține de partid. „N-are voie să aibă odihnă. El este… nu full option, full time. Full time job. Adică trebuie să fie preşedinte oricând este necesar, la orice oră din zi sau din noapte, pentru că preşedintele partidului este cel care poartă cea mai mare răspundere pentru evoluţia Partidului Naţional Liberal”, a mai afirmat Orban, ironizând-o pe Raluca Turcan, ce se consideră un ministru „full option”.

Orban este încântat de concurență, dar nu îi place să fie împiedicat în cursă

Ludovic Orban le-a mărturisit liberalilor din Sectorul 1 că este încântat de concurență, dar că nu îi place să i se pună piedică sau să fie agresat, la figurat. „Pe mine nu mă deranjează competiţia, dimpotrivă, dacă este o competiţie corectă. Care aleargă mai repede ăla să termine primul cursa! Dar mă deranjează dacă cineva îmi pune piedică, mă deranjează dacă cineva îmi dă un cot în ficat în timpul alergării, mă deranjează dacă cineva vrea să îmi pună masca pe figură, că suntem cu măşti pe figură. Judecaţi şi prin prisma asta”, a mai spus Ludovic Orban.

De altfel, liderul PNL l-a „săgetat” din nou pe Cîțu, pentru că a alocat, prin PNRR, o finanțare importantă pentru proiectul de suflet al președintelui Iohannis, „România Educată”, subliniind că la Congres liberalii își aleg „președintele Partidului Național Liberal, nu distribuitorul de resurse pentru România Educată”.

Citește și: Prefectul demis, Alin Stoica este încrezător că premierul Cîțu va fi și el demis