Alin Stoica (preluare G4 Media)

Premierul Florin Cîțu a tăiat „în carne vie” prin demiterea secretarilor de stat, a prefecților și subprefecților din partea USR PLUS, printre aceștia aflându-se și prefectul Capitalei, Alin Stoica. Revocarea din funcție a prefecților și subprefecților a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

„Am încercat în aceste 6 luni să fac ceea ce am crezut că este mai bine pentru cetățeni, într-o perioadă destul de dificilă. A fost și prima mea experiență în administrația publică, o experiență care m-a făcut să învăț lucruri noi și care m-a pus în postura de a face lucruri pentru comunitate. Am făcut și greșeli, pe care am încercat – și sper că am reușit – să le repar în cel mai scurt timp”, a scris Alin Stoica pe pagina sa de Facebook.

Acesta a ținut să precizeze că a avut parte de o experiență interesantă, în care a cunoscut „oameni noi, cei mai mulți foarte bine intentionați”, adăugând că funcționarii publici merită un mediu de lucru mai bun, dar și oameni politici care să înțeleagă cu adevărat nevoile populației, în special necesitatea modernizării României.

Totodată, fostul prefect s-a arătat optimist în șansa depășirii crizei politice actuale, fiind convins că „singura alianță care poate moderniza România este USR PLUS – PNL – UDMR și de aceea sper că vom reveni la guvernare în scurt timp, cu un nou premier”, a concluzionat Alin Stoica.

Criza politică a fost declanșată săptămâna trecută, ca urmare a demiterii ministrului de Justiție, Stelian Ion, moment în care cei de la USR PLUS au și anunțat depunerea moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu. De altfel, miniștrii din partea USR PLUS și-au prezentat demisiile luni seară, iar marți dimineață acestea au fost depuse la Secretariatul General al Guvernului.

Pe 3 septembrie, USR PLUS a depus moțiunea de cenzură, apoi a urmat o serie de încercări de punere pe ordinea de zi a Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului pentru introducerea pe ordinea de zi și stabilirea calendarului cu privire la citirea, dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură.

Citește și: Moșteanu prevede sfârșitul politic al lui Cîțu