Violeta Alexandru acuză. „Vor exista consecințe pentru cine nu îl susține pe Florin Cîțu”

Fostul ministru al Muncii, amenințată în numele „salvării” lui Florin Cîțu

Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii, se consideră amenințată pentru că își va face treaba în cadrul Parlamentului, unde va fi prezentă în ședința plenului reunit al celor două Camere, în care ar trebui să fie citită moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu.

„Nu mă poate obliga nimeni să nu fiu prezentă la serviciu, adică la Parlament, când este program oficial de lucru în plenul Parlamentului. Nu confundați prezența cu votarea moțiunii – unde am agreat că PNL nu votează împotriva PM Liberal (indiferent cum se numește). Am tot dreptul să consider că “decizia” de a mă amenința (în scris), în numele “salvării” lui Florin Cîțu – dacă particip la ședințele Parlamentului unde se citește (nu se votează) o moțiune – este nestatutară și chiar ușor pe lângă cadrul legal dar asta, sigur, ar putea fi mai bine analizată de cei cu experiență în partid. Nu există nici ca într-o zi să mă oblige să nu fiu prezentă, în altă zi să mă oblige să fiu”, a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Violeta Alexandru: „Am ajuns să așteptăm să ne spună PSD dacă participă sau nu la plen”

De altfel, aceasta a precizat că PNL nu este PSD, partidul care încearcă în acest moment să îi țină în șah pe liberali. „Am ajuns să așteptăm să ne spună PSD dacă participă sau nu la plen (toți sau doar câțiva, astfel că nu se va atinge cvorumul) ca să ne organizăm și noi cuminți după ei. Este vorba despre cvorumul necesar nu pentru citirea moțiunii ci pentru aprobarea calendarului moțiunii. Se întâmplă în aceeași ședință. (…) Sunt obișnuită cu democrația, cu discutarea deciziilor, nu cu teroarea, nu cu impunerea brutală”, a mai scris fostul ministru, care a subliniat că s-a înscris în PNL pentru libertatea de a face politică corectă și eficient, mai mult că nu se teme de consecințe, atunci când are dreptate, dar nici că vrea să lucreze sub teroare, așa cum lasă „tabăra Cîțu” de înțeles. 

„Am văzut că mai nou scrie negru pe alb că vor exista consecințe pentru cine nu îl susține pe Florin Cîțu. Nu PNL, pe Florin Cîțu. Nu mai vorbim despre pericolul care planează asupra evoluției PNL ci vorbim acum de soarta unui singur om. Eu continui să mă gândesc la soarta PNL. Fără frică. Nu doar că mă gândesc dar îmi văd de treabă conștientă că oamenii vor să vadă rezultate de la noi. Nu sunt singura și mulțumesc tuturor colegilor mei din PNL care fac toate eforturile pentru a-și vedea, cu seriozitate, de treabă”, a concluzionat Violeta Alexandru, una dintre susținătoarea actualului lider liberal.

Citește și: Moșteanu prevede sfârșitul politic al lui Cîțu