Klaus Iohannis

După ce ani de zile a tot dus-o într-o vacanță, acum Iohannis este obligat de “situațiune” să mai și muncească ceva. A venit vremea să-și intre în atribuțiuni. E greu, este neplăcut pentru puturosul care este, dar țara așteaptă să cârmească și el ceva, că doar d’aia l-a votat.

În conferința de presă din seara zilei în care Orban a fost spulberat de decizia Curții Constituționale, Iohannis a apărut pentru prima dată supărat, îngrijorat, umilit. Practic, a fost învins de Parlament, de PSD, de UDMR, de celelalte formațiuni.

La întrebările ziariștilor, corecte, la obiect, președintele s-a arătat vizibil deranjat, dând vina, ca de obicei, pe Partidul Social Democrat. PSD ar fi creat o nouă criză, în viziunea scrâșnit-rânjită a lui Iohannis. S-a ferit să lanseze acuzații la adresa magistraților constituționali, spre deosebire de amărâtul de Ludovic Orban, care s-a lansat în acuzații nesimțite asupra acestora, afirmând că au dat satisfacție PSD.

Într-unul din răspunsurile date ziariștilor, Iohannis a recunoscut, foarte clar, că de proiectul său de suflet, alegerile parlamentare anticipate, s-a cam ales praful!

Citește și Dacă ar veni Putin peste țară?

În altă ordine de idei, în sfârșit, președintele convoacă Consiliul Suprem de Apărare a Țării, pentru că este așteptat un transport masiv de coronavirus din Italia și autoritățile românești trebuie să fie coordonate. Practic, este primul fapt notabil, util cât de cât cetățenilor, pe care îl face în calitate de președinte.

Anton Ludwig August von Mackensen (n. 6 decembrie 1849 – d. 8 noiembrie 1945) militar și feldmareșal german
Foto Facebook

Vom vedea și ce măsuri benefice vor fi adoptate, având în vedere componența CSAȚ, care îi cuprinde și pe Victor Costache, pe Marcel Vela și pe Vasile Cîțu dar, teoretic, e un fapt normal. Anormal este că întrunirea CSAȚ a ordonat-o cam târziu, dar tot e bine că s-a trezit!

În sfârșit, ca să încheiem într-o notă optimistă, sperăm ca Iohannis să nu-și bată joc de carierele și de meritele generalului Ciucă, de la Apărare, și ale diplomatului Bogdan Aurescu, de la Externe, ale căror nume sunt vehiculate pentru desemnarea formării unui nou guvern.

Țara și cetățenii de-abia așteptă să fie desemnată ca premier Raluca Turcan, să se mai veselească și poporul în vremea ciumei chinezești! Hai să ne distrăm cu Turcan!

#NEWS #GuvernulMeu #FaraEi

Raluca Turcan, Vicepremierul