Ludovic Orban îndeamnă la precauție

În ceea ce privește noua amenințare de Coronavirus ce se apropie cu pași repezi de țara noastră, lucrurile nu par să stea prea bine. În lumina celor spuse, Ludovic Orban, premierul desemnat și picat, a făcut o serie de declarații și a dat câteva sfaturi. Sfaturile acestuia pot părea un pic cam dure, mai ales dacă este să le privim prin ochii celor afectați direct, însă corecte, având în vedere urmările ce ar putea avea loc, caz în care situația scapă de sub control.

Citește și: CCR a decis că Orban II nu-i constituțional

Românii din Italia sunt rugați să nu se întoarcă în această perioadă în țară

Întrucât riscul răspândirii Coronavirus este din ce în ce mai mare, calculând după numărul mare de români din Italia, premierul Ludovic Orban i-a sfătuit pe cei tentați să se întoarcă în țară să nu o facă.

„Fac un apel la cetățenii români din zonele afectate să evite pe cât posibil deplasările care nu sunt necesare. Dacă pot să nu se deplaseze spre România, e un act de responsabilitate. Dacă au fost în zone cu risc minim, își pot contamina familia și prietenii”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

De asemenea, acesta a ținut să menționeze că nu aeroporturile sunt cele mai mari probleme, pentru că acolo există mult mai multe șanse pentru a se instala filtre, ci vămile pe unde românii trec cu mașina pentru a intra pe teritoriul țării.

„Avem 16 aeroporturi. Cea mai mare problemă o reclamă cei care vor intra în țară cu propria mașină. Toți cei care intră în țară sunt obligați să completeze un formular și să prezinte actele de identitate. Li se vor cere și actele de unde vin, spre exemplu: Italia, pentru a se vedea de unde vin.

Citește și: Epidemia de coronavirus și scenariile apocaliptice

Fake news-uri și panică

„Până astăzi sunt 4000 de locuri de carantina instituționalizată. Am inventariat și posibilități de tratate. Din păcate, aici nu există o diagnosticare imediată. Se vorbește și de diagnosticare rapidă, dar care nu are șanse de vindecare”, a mai completat Orban.

„Românii să evite deplasările în zone cu risc mare de contaminare. Din fericire până astăzi nu este niciun cetățean român care să fie bolnav. În România nu există niciun caz confirmat. Am solicitat cetățenilor români să respecte toate deciziile și informările privind coronavirusul”, a mai spus Ludovic Orban.

#News