DIICOT

Două persoane au fost trimise în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, omor calificat, instigare la tâlhărie calificată şi şantaj, a anunțat duminică Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Una dintre persoanele trimise în judecată este Ioan Anton, supranumit „Împăratul”.

Acestea sunt anchetate pentru faptele săvârşite în Irlanda în perioada martie – aprilie 2014

Proxenetul Virgil Busa a sărit de la fereastra apartamentului său, în Navan, sperând că va scăpa cu viață, după ce a fost agresat de o bandă de bărbați. Atacul ar fi fost cauzat de faptul că Busa ar fi „furat” una dintre femeile lui Anton. În anul 2015,  aproximativ 60 de femei erau sub controlul său, potrivit g4media.ro.

„Prin rechizitoriul din data de 20.09.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi (unul în stare de arest preventiv şi unul arestat în lipsă) pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, omor calificat (o victimă), tentativă la omor calificat (două persoane vătămate), instigare la tâlhărie calificată (o victimă) şi şantaj”, a precizat DIICOT.

În perioada martie – aprilie 2014, cei doi inculpaţi, unul având rolul de lider (Împăratul, n.r.), au constituit, împreună cu alţi zece cetăţeni români, un grup infracţional organizat, în vederea comiterii unor infracţiunii de omor. În acest scop, membrii grupului au urmărit şi supravegheat persoane considerate rivale grupării infracţionale şi au exercitat asupra acestora „acte de violenţă de o intensitate deosebită” în urma cărora una dintre victime a decedat. „Unul dintre inculpaţi l-a instigat pe celălalt inculpat şi alte persoane să pătrundă în locuinţă şi să exercite la data de 10.04.2014 acte de violenţă (cu răngi, bâte şi cuţite) asupra a două persoane vătămate, lovindu-le pe acestea în zone vitale (în zona capului), acţiuni urmate de sustragerea din locuinţă a mai multor bunuri. Cu privire la infracţiunea de şantaj s-a reţinut că unul dintre inculpaţi a ameninţat două persoane vătămate în luna aprilie 2014, solicitându-le sume de bani cu titlu de taxe de protecţie (respectiv suma de 7.000 de euro)”, susţin procurorii.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti, DIICOT dispunand trimiterea în judecată a altor nouă inculpaţi. Aceştia au fost condamnaţi în primă instanţă pe 20 aprilie 2021 la pedepse totalizând 177 de ani închisoare, fiind obligaţi la plata unor despăgubiri civile de 1.150.000 de euro daune morale.

Actorul Alec Baldwin, tată pentru a opta oară