Sau altfel spus, cum zice poporul nostru cel glumeț, cineva „bea cu lăutari” în timp ce țara piere, nu de tătari ci din cauza crizei lui Vasile! Vasile Cîțu, ministrul Finanțelor, conform propriilor declarații, ia în calcul, la nivel ipotetic, venirea crizei în România.

După atâtea găuri negre care ar fi fost lăsate de guvernul Dăncilă, după ce ar fi descoperit registrul bugetului dublu al lui Orlando Teodorovici după modelul lui Al Capone, după ce a împrumutat țara la capul gol, acum Cîțu ne amenință că ar putea veni o gravă criză economică! Cât o mai rezista poporul la atâtea tentative de a-i provoca infarct?!

Toate aceste scenarii și declarații șocante și iresponsabile, Vasile Cîțu le face după sejurul la Viena, la conferința Euromoney, unde a dat raportul în fața a peste 1.500 de delegați, miniștri de Finanțe, bancheri centrali, bancheri comerciali, oficiali ai marilor bănci de investiții, analiști economici și reprezentanți ai fondurilor de investiții.

Citeste si USR Tineret propune legalizarea canabisului

Dacă poporului, Vasile Cîțu îi dă fibrilații la fiecare apariție televizată, la Viena a schimbat total discursul: ”Bugetul pentru 2020 a fost unul dificil. Am moștenit o poziție <<neclară>>. Ne-am asigurat că sectorul privat nu va fi pedepsit. Pentru 2020, prioritatea este să arătăm că suntem un guvern responsabil”! Cu alte cuvinte, sectorul privat nu va fi pedepsit dar poporul da!

O altă bombă, de data aceasta mult mai serioasă, a fost lansată de directoarea FMI. Prezentă la o conferință organizată de Institutul Peterson din Washington, Kristalina Georgieva a vorbit despre ultimul studiu al FMI, care compară evoluțiile actuale ale economiei mondiale cu situația din anii ’20. Tendințele sunt asemănătoare, a opinat șefa FMI. Imediat presa internațională a făcut comparația cu marea criză financiară din 1929.

Așadar, cu bombițele lui Vasile Cîțu sau fără ele, simțim că mersul economiei noastre șovăie mult, ca și scăderile de ritm ale marilor economii europene, cea germană în primul rând.

În tot acest timp, politicienii români, acești tătari ai țării care ne invadează viețile, în frunte cu liniștitul și fericitul președinte Iohannis, se bat pe mize absurde, extrem de mici.

Alegeri locale în diverse tururi, alegeri generale anticipate sau la termen, moțiuni de cenzură, alianțe toxice și jocuri subterane. De fapt, se bat pe profiturile politice de gașcă, aducătoare evident de profituri financiare.

#News