Starea deplorabilă în care se află societatea românească are drept cauză mafia care s-a tot extins din 1990 încoace în sistemul Justiției românești.

Răul din societatea românească nu s-ar fi putut întâmpla dacă magistrații români ar fi avut demnitate profesională și umană. Toată mizeria morală, debandada socială au la bază corupția magistraților români. Averi ilicite, trafic de influență, trafic de copii, trafic de femei, sclavagism, droguri, privatizări nelegale au fost ocrotite sau albite de magistrați.

Niciun politician român, oricât de corupt ar fi fost, sau cel mai periculos interlop nu ar mai fi avut vreo șansă dacă magistrații și-ar fi făcut datoria față de profesie.

Lipsa moralității, a demnității profesionale s-au dezvoltat tot mai mult în corpul magistraților, aproape s-au generalizat în activitatea foarte multor procurori și judecători.

Apoi au curs mituirile pe bază de legi salariale speciale, care au condus la salarii uriașe și pensii pe măsură, plus tot felul de tantieme, cum ar fi plata cu sume mari a contravalorii chiriilor, decontarea specială a unor servicii medicale ce nu există pentru alte categorii profesionale etc. Peste toate a fost și inamovibilitatea prost înțeleasă. 

Această boală a Justiției a dus la scandaloasele restituiri de proprietăți, la jaful greu de reparat asupra pădurilor țării, la lichidarea industriei și agriculturii românești, la marile și mai micile spolieri numite privatizări. A contribuit major la construirea averilor ilicite ale marilor prăduitori ai țării.

A condamnat mulți oameni pe nedrept, ceea ce a condus la scăderea drastică a încrederii poporului în Justiție, în actul de înfăptuire a dreptății.

O lungă perioadă magistrații, procurori și judecători, au devenit tovarăși de rele cu politicienii, cu securiștii pe stil nou, cu interlopii, indiferent de etnie, cu scursorile din toate zările lumii.

Din acest motiv foarte mulți dintre ei au devenit șantajabili pentru numeroasele servicii secrete și pentru politicieni de rang înalt.

Culmea, cu cât nivelul instanței era mai ridicat – tribunal, curte de apel, instanța supremă, cu atât erau mai vizibile aceste tovărășii toxice.

Și astfel, Justiția a devenit un teritoriu al nedreptăților flagrante îmbrăcate în decizii și sentințe care scandalizează opinia publică. Acum, după o scurtă relativă acalmie, se pare că lucrurile vor redeveni cum le-am descris mai sus. Procurorii de la DNA Ploiești, de la Oradea, Brașov, de la Caracal și mulți judecători penali din toată țara sunt liberi sau în funcții și își fac în continuare faptele. Și nici nu vor fi trași la răspundere vreodată.

#News