Liviu Dragnea, protagonist în remake-ul românesc al serialului „OZ – Închisoare Federală”

Primul episod, filmat la Penitenciarul Rahova. Trailer-ul a fost oferit de avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu

Foto: Facebook

Vă mai amintiți de serialul „OZ – Închisoare Federală”? Ei, bine, aflați că fostul lider PSD, Liviu Dragnea, va juca în remake-ul românesc al celebrului serial, difuzat pe timpuri la PRO TV. Glumesc, evident! Nu va exista un remake românesc, așa cum nici Dragnea nu va juca rolul principal în niciun film, în viitorul apropiat. De ce? Pentru că fostul ștab e prea ocupat să joace rolul principal în propria viață, cea care bate, fără niciun dubiu, orice ecranizare americană.

Ceea ce e real, însă în povestea asta este faptul că Dragnea se simte amenințat în pușcărie, așadar imploră magistrații să-i dea drumul cât mai repede cu putință. Potrivit avocatei acestuia, Flavia Teodosiu, clientul ei ar fi fost amenințat, un pic indirect, ce-i drept, cu violul. „Având în vedere că există o plângere penală, este un aspect care este nepublic. Nu am ce să vă explic în plus. Ideea este următoarea, și a subliniat și colegul meu Liviu Popescu, este că la data în care a fost încarcerat domnul Dragnea a existat o poziție absolut inadmisibilă a președintelui sindicatului din penitenciar prin care, practic, îl amenința pe domnul Dragnea că dacă ajunge în penitenciar urmează să fie… mă rog, verificat, nu mă pot exprima la modul în care a ales să scrie acest președinte al sindicatului. Mi s-a părut și mi se pare abominabilă o asemenea modalitate de exprimare a unui om care are cu totul și cu totul alte obligații în raport de ceea ce a scris”, a spus Teodosiu astăzi, rugată să detalieze modul în care Liviu Dragnea ar fi fost amenințat în închisoare.

Liviu Dragnea, pușcăria și violul

C-o fi așa, că n-o fi așa, n-am de unde ști. Pe de-o parte, pe vremea când ținea România sub papucul de fier, fostul șef al social democraților a reușit să enerveze suficient de multe persoane, încât unele dintre ele să continue să-i dorească necazul chiar și-n ziua de azi, când el zace neputincios în închisoare. Pe de altă parte, insistent și lipsit de scrupule, așa cum îl știm, acesta ar fi în stare să recurgă la orice tertip, de dragul de-a se întoarce în vilele lui luxoase, alături de nepoata Irinuca.

Astăzi, Liviu Dragnea va afla dacă judecătorii din Giurgiu vor decide să-i pună capăt chinurilor pe care susține că le-ar fi trăit în închisoare, sub „dictatura” conducerii penitenciarului Rahova. Cu puțin noroc (pentru el, nu pentru restul populației), fâțâiala lui Dragnea, din tribunal în tribunal, ar putea să dea roade.

Două treimi din pedeapsă executate, șansa de a fi eliberat și alte câteva dosare care așteaptă să-l ciupească de… fund pe Liviu Dragnea. Un altfel de „viol”.

Citește și editorialul: Șah: cum își recâștigă partidele mari votanții pierduți