PSD-ul tot cade din lac în puț. Vremuri grele pentru social-democrați după eliminarea, firească și necesară, a Vioricăi Dăncilă  de la conducerea acestora. Să o dai pe Dăncilă ca să-l pui pe Marcel Ciolacu șef, fie și interimar dar cu perspectiva de a deveni șef ales, este de-a dreptul moartea pasiunii pentru social-democrați.

Când vorbește, pe Ciolacu îl apucă transpirația.

Se chinuie să elimine vorbele din gură pentru că ceea ce spune, de obicei, e cam vax. Idei puține și chinuială multă să le spună. I-au cam plăcut studiile de securitate, tot așa cum i-a plăcut și prietenia cu Omar Hayssam. Nu nepărat plăceri interzise dar ușor de speculat împotriva sa la momentul potrivit.

Prieten și cu Dragnea

A fost promovat de Dragnea, de a cărui amintire acum fuge ca dracu’ de tămâie. Ca și Viorica Dăncilă care, după ce Dragnea a fost întemnițat, a declarat că habar nu are ce înseamnă statul paralel. În sfârșit, politica e printre cele mai vechi meserii din lume.

Revenind la Marcel Ciolacu, îi lipsește verbul. Și îi lipsește ori pentru că nu prea are cine știe ce de spus, ori pentru că nu îi dau voie “studiile de securitate și bună guvernare” pe care le-a făcut la Colegiul Național de Apărare.

Nici Viorica Dăncilă nu prea avea niște vorbe apăsate atunci când trebuia dar era femeie bândă și mai și venea de la Bruxelles, unde exista ceva ștaif în discursuri.
Dar, cum spuneam, Marcel e bărbat, un tip voluminos, și face politică într-un mediu vehement ostil partidului său.

Marii lideri PSD

Păi, PSD a avut mereu lideri cu vorbele la ei: Ion Iliescu, Adrian Năstase, Geoană, Ponta, chiar și Dragnea. Ca să nu mai spunem de olteanca nervoasă Olguța Vasilescu, de vâna lui Liviu Pleșoianu, de verbul lui Șerban Nicolae și de mulți alții.

Citeste si Natalia Poklonskaia, deputat rus: coronavirusul urmărește distrugerea economiei Chinei

Pare că Ciolacu se chinuie să facă opoziție, îl apucă transpirațiile și devine unsuros de-a dreptul, gâfâie din greu când e cazul să atace puterea, care îi vrea partidul dispărut. Până la urmă, Sorin Grindeanu foarte exact a pus diagnosticul: ”resursa umană la nivelul conducerii PSD a fost slabă, prost pregătită, a pierdut la nivel central atu-ul partidului de profesionişti. Acest lucru se poate redobândi, dacă înţelegem că în fruntea partidului nu mai poţi face echipe de compromis.”

Și ca să încheiem tot cu citat al lui Grindeanu, care la rându-i îl citează pe Hemingway „Nu e momentul să te gândești la ceea ce nu ai, gândește-te la ceea ce faci cu ceea ce ai”. Păi, ce să facă PSD-ul cu Marcel Ciolacu?! Doar să nu-l facă președinte plin și tot ar fi ceva bine pentru social-democrație. Poporul, mai ales cel pesedist, mai de la țară, are o vorbă: “nu poți să faci din rahat bici și să mai și pocnească”!

#News #PSD