În urma controversei legate de pedepsele propuse de către cei de la USR, cu privire la consumul de etnobotanice și droguri ușoare, unde, dacă te prindea cineva trăgând dintr-un joint, aveai toate șansele să ajungi coleg de celulă cu Dragnea, iată că cei din filiala tânără a partidului pun punctul pe I, și decid să ne demonstreze că nu-i lupul așa de rău, doar că trebuie un pic adus cu picioarele pe pământ.

„Peste 1 milion de români au consumat canabis cel puțin o dată de-a lungul vieții. Dintre aceștia, 1 din 10 tineri între 15-34 ani și 8% dintre adolescenții de 16 ani. Numărul consumatorilor s-a mărit de 5 ori în ultimii 10 ani (Agenția Națională Antidrog, 2019).

USRT susține reformarea din temelii a legislației și strategiilor naționale antidrog după modelul statelor vestice, pentru informarea, sprijinirea și protecția consumatorilor.

Lucrăm în continuare, împreună cu doamna senator Florina Presadă la un proiect de dezincriminare a consumului de canabis și abandonarea măsurilor punitive pentru consumatori.

În acest sens, legea care aducea noi reglementări consumului de substanțe psihoactive și prevedea pedepse pentru consumatori a fost trimisă de Președintele Iohannis spre re-examinare, pentru a fi modificată.

„Prohibiția canabisului nu funcționează nicăieri în lume… în loc să mai irosim zeci de ani, ar fi înțelept să pornim pe lungul drum al legalizării” (van Ours, 2011),” se arată în mesajul tineretului USR.

Acestora se alătură și senatoarea Florina Presadă, declarându-se și ea de acord cu faptul că un simplu consum de substanțe ilegale nu ar trebui să se pedepsească cu închisoarea, de vreme ce există state europene care au legalizat de mult consumul, atât timp cât stupefiantele sunt cumpărate din surse legitime.

#News