Florina Presadă

Acum câteva zile, Dan Barna își anunța noua strategie marcată de redefinirea doctrinei partidului ca fiind de ”centru-dreapta modern”, așa cum chiar el a declarat. În urma spuselor lui Barna – actualului președinte al USR, Florina Presadă declară că acest document propus de el nu reprezintă o idee nouă, aceasta fiind deja dezbătută în cadrul partidului.

„Documentul lui Dan Barna cu privire la ”USR de centru-dreapta modern» nu vine cu nimic nou, cel puțin pentru membrii USR. Sunt idei pe care noi le-am dezbătut deja, pe unele ni le-am asumat în diverse documente programatice, multe sunt incluse în statutul USR ca obiective politice, dar și în Carta Valorilor. Nu înțeleg rostul acestui demers de etichetare a USR ca partid de centru-dreapta, nici pentru noi, nici pentru electoratul românesc”, a declarat Florina Presadă pe contul său de Facebook.

Totodată, senatorul USR, Florina Presadă a susținut că ideile lui Barna sunt învechite, ele fiind mai de grabă potrivite pentru secolul 19, decât pentru anul în care ne aflăm și că este necesar un suflu nou în partid, care să gândească în conformitate cu epoca în care trăim, aplicând ideile României actuale.

„Totodată, unele dintre soluțiile promovate și în acest document, dar și în alte propuneri de politici publice venite de la USR au nevoie de o mai mare fundamentare, cu exemple clare despre ceea ce va face USR în acele domenii. Și asta pentru că să îți spui pur și simplu partid de centru-dreapta nu vine cu soluții viabile la anumite probleme. Ba dimpotrivă, ar putea fi neproductiv. Nu poți să spui că deschizi manualul de ideologie sau doctrină și acolo ai rețeta pentru a combate sărăcia, de exemplu. Nicăieri în lume nu se (mai) întâmplă asta. Iar în România cea mai mare problemă rămâne lipsa datelor și informațiilor sau lipsa evaluărilor pentru diferite măsuri sau programe adoptate de-a lungul timpului. USR trebuie să susțină politici bazate pe date reale, pe dovezi, nu pe idei venite dintr-un manual de secol 19. Asta înseamnă o guvernare modernă, deschisă, orientată către nevoile reale ale cetățenilor”, a mai declarat aceasta pe aceeași rețea de socializare.

De asemenea, Presadă a mai adăugat faptul că USR are nevoie de politici moderne care să sprijine succesul viitoarelor alegeri, atât locale, cât și parlamentare, sugerând printre cuvinte că timpul lui Dan Barna la șefia USR a apus.

„Nu de acest referendum sau etichetare are nevoie USR. Trebuie să ne pregătim serios de alegerile care vin, trebuie să continuăm selecția candidaților și să ne stabilim niște strategii politice. Iar în acest context, să spui că întâi te definești ca partid de centru-dreapta, și abia apoi „vom face opoziție real liberală la guvernul Partidului Național Liberal”, este un gest de imaturitate politică”, a concluzionat Florina Presada.

#News