Gabriela Firea

Dacă acum ceva vreme, Gabriela Firea tăia în carne vie, nervoasă fiind în legătură cu afirmațiile ministrului mediului, Costel Alexe, privind calitatea aerului respirabil din București, iată că acum, aceasta pare să se fi răzgândit. Deși aceasta amenința cu judecăți, pare să se fi răzgândit, acum, în prag de alegeri, când, probabil, a constatat că nu are timp și de așa ceva. Păi, ce facem, doamna Firea? Promitem și apoi nu ne ținem de cuvânt?

„Am venit cu acel anunţ public, deoarece domnul ministru afirmase public şi scrisese şi pe reţeaua sa de socializare că în Bucureşti se respiră otravă. Având în vedere că în cadrul acestor întâlniri şi şedinţe domnul ministru nu a mai vorbit în aceşti termeni, ci s-a referit strict la situaţia concretă a poluării din Municipiul Bucureşti şi observând progresul care s-a înregistrat în Capitală, în ultimii 3 ani, consider că şi-a reevaluat şi domnia sa atitudinea, prin urmare, trebuie şi eu să ţin cont de faptul că domnia sa nu a mai repetat public acele afirmaţii care nu erau adevărate. În toate marile oraşe ale Europei şi ale ţării există poluare, dar e nu doar exagerat, e înfricoşător să-i anunţi pe cetăţeni că respiră otravă”, a spus Gabriela Firea, conform Agerpres.

Așadar, crezând că ministrul mediului a avut parte de o reformă a modului de a se comporta, vis-a-vis de aceasta, datul în judecată nu mai este necesar.

„În ceea ce priveşte polemica publică privind măsurătorile efectuare de către Agenţia de Mediu şi de anumite asociaţii sau fundaţii civice, mi-am exprimat disponibilitatea de a contribui la efortul general de a afla adevărul. Consider că trebuie să fie realizat un audit al staţiilor de monitorizare a calităţii aerului. Noi nu vrem să ascundem adevărul, dimpotrivă, vrem să-l cunoaştem şi să luptăm cu poluarea în mod real, ceea ce am făcut şi în ultimii trei ani. S-a vorbit despre depăşirile acelor indicatori, în special în zona centrală, pe Calea Victoriei şi pe Mihai Bravu, s-au explicat şi care sunt cauzele, în special traficul intens, dar şi încălzirea locuinţelor. A rămas ca în continuare să depunem eforturi pentru aplicarea Planului Integrat de Calitate a Aerului, pentru că toate aceste măsuri cumulate, atât cele care ţin de responsabilitatea Primăriei Capitalei, cât şi cele care revin ministerelor împreună să dea un rezultat cât mai bun”, a completat edilul cu privire la problema mai sus discutată.

#News