legea bugetului 2020
Klaus Iohannis

Așa cum îi stă bine unui președinte de țară, Klaus Iohannis pleacă astăzi în străinătate într-o serie de vizite diplomatice. Programul președintelui va include vizite în Israel, cu ocazia „Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism”, eveniment organizat la împlinirea a 75 ani de la eliberarea lagărului nazist de concentrare Auschwitz-Birkenau. În cadrul acestui eveniniment, la Forumul liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului, acesta va onora trecerea în neființă a tuturor celor ce și-au pierdut viața în al doilea război mondial, pe motive etnice.

În cadrul aceleiași vizite în Israel, Klaus Iohannis se va întâlni și cu liderul Alianţei Albastru&Alb din Israel, Binyamin (Benny) Gantz, participând cu acesta la un dineu organinizat de președintele statului Israel, Reuven Rivlin, în onoarea tuturor șefilor de stat prezenți la reuniune.

Motivul pentru care prezența președintelui Iohannis este imperioasă, constă în consolidarea legăturilor de stat dintre România și Israel, cunoscut fiind faptul că multe dintre victimele Holocaustului își au originea chiar pe teritoriul țării noastre, în al doilea război mondial, mulți evrei români fiind deportați din majoritatea orașelor țării și duși la Auschwitz-Birkenau, unde au avut parte de un sfârșit cum nimeni nu merită.

La acest eveniment, participă 40 lideri de stat, printre care: Emmanuel Macron, Prinţul Charles al Regatului Unit, preşedintele rus, Vladimir Putin, şi preşedintele german, Frank-Walter Steinmeier. 

#News