Furtunile au provocat pagube importante în 19 județe din România

Au fost copaci căzuți pe mașini, case inundate, drumuri și trenuri blocate

Furtuna
Furtuna sursa foto pixabay

Peste jumătate din țară este sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică, iar furtunile au afectat deja mai multe zone din țară, potrivit digi24.ro.

Ploile vor rămâne în țara noastră pentru încă o zi. Vor aduce din nou cantități mari de apă și vijelii puternice.

Pompierii au intervenit marţi în 42 de localităţi din 19 judeţe pentru a îndepărta efectele furtunilor. „Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice, în intervalul orar 07.00-21.00, s-au înregistrat efecte în 42 localităţi din 19 judeţe. Pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei afectate pentru evacuarea apei din 6 case, 16 curţi, 6 beciuri/subsoluri şi de pe 1 stradă”, a transmis, marţi seară, IGSU. Din cauza vântului puternic, s-a intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 6 imobile, precum şi pentru degajarea a 45 copaci şi 2 stâlpi de electricitate prăbuşiţi.

În urma acestor evenimente, 10 autoturisme au fost avariate. O furtună a fost înregistrată marți seara în Capitală.

Pompierii au intervenit în mai multe zone din oraş, după ce au fost semnalaţi copaci căzuţi și mai multe mașini au fost avariate. Nu au fost anunţate victime. În Suceava a fost cod roșu de furtună. Mai multe străzi au fost inundate. La fel s-a întâmplat și la Sibiu, unde traficul rutier a fost blocat pe Calea Şurii Mici, între intersecţia cu DN7H până în zona cartierului Magnolia. Au fost chemaţi pompierii să intervină cu o motopompă pentru a elimina apa. La ieșirea din Târgoviște, traficul rutier a fost blocat de un copac căzut pe șosea. Și traficul feroviar a fost afectat de furtuni, iar mai multe trenuri au întârzieri

CFR între halta Silhoasa – staţia Iaşi, un copac a cazut din cauza furtunii, pe firul de contact.

De asemenea, între staţiile Izvorul Mureşului – Voşlăbeni s-a înregistrat lipsă de tensiune în lina de contact şi au staţionat trenurile 4509 şi 4511 în staţia Izvorul Oltului, precum şi trenurile 1646 şi 1645. Între staţiile Văratec – Suceava, copacii au cazut pe firul de contact. Trenul 5572 a fost forţat să oprească. Drezina pantograf a fost îndrumată de către CNCF CFR SA pentru remedierea incidentului.

Totodată, între staţiile Văratec-Suceava ca urmare a înfundării unui podeţ, apa a trecut de ciuperca şinei, iar trenurile 1763 şi 1751 au staţionat în staţia Văratec.

Au fost afectate si trenurile 5535 şi 5537. „Până la normalizarea traficului, trenurile întârziate pot genera întârzieri şi pentru alte trenuri aflate în circulaţie. Personalul de tren este instruit să ofere informaţii călătorilor despre legăturile existente pentru trenurile afectate, fiind în permanent contact cu pasagerii din tren şi comunică dispeceratului central necesităţi de asigurare a legăturilor pentru alte trenuri în staţiile de pe traseu”, a anunțat CFR.

Piedone Senior – Capul sus băieți