Dragnea l-a scos din teacă pe Codrin Ștefănescu și-l amenință cu el pe Ciolacu

Cum să scoți castanele din foc cu mânuțele lui Codrin

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu - foto: Iulia KELT

Dacă înainte să intre la mititica, Liviu Dragnea se descurca singurel atunci când venea vorba despre transmiterea mesajelor către populație (fie ele de bine, de rău, de ranchiună sau de auto-laudă), imediat după marele necaz, ori n-a vrut, ori n-a mai putut – dar mai mult n-a putut – așadar contul detronatului a căzut, la rându-i, într-un silentio stampa de zile mari.

Apăi, vorba aia, cum să-ți întreții contul de Facebook din închisoare? Că doar nu ai internet la discreție, ca pe timpuri, nu? Și chiar dacă ai avea, ce ai putea să relatezi de la mititica? „Dragă interneți, astăzi, gardienii nu s-au purtat frumos cu mine. Le-am cerut o cheie de paișpe și mi-au zis că n-au. Cu drag, Liviu”? Normal că nu! Doar tu ești ditamai fostul lider, cu speranțe de revenire. Astfel, ai nevoie de-un argat loial cu care-i bați peste bot pe toți cei care te-au trădat. Da, Marcele, la tine se referă! Că tot l-ai enervat tu când ai decis să te aliezi cu „dușmanul”.

Recunosc, am stat mult și m-am gândit de ce acum, că-i afară, Liviu Dragnea nu și-a reluat activitatea pe Facebook și, mai mult decât atât, de ce preferă, în continuare, să se exprime prin gura lui Codrin Ștefănescu. Și tot eu mi-am dat răspunsul: pentru că e mult mai comod să scoți castanele din foc cu mânuța lui Codrin Ștefănescu, decât să te arzi tu, din nou. Cu alte cuvinte, lasă să-l înjure pe el, că tu ești sătul de „UE Dragnea”.

Dragnea l-a scos din teacă pe Codrin Ștefănescu și-l amenință cu el pe Ciolacu

Probabil că va mai dura o perioada până când Liviu Dragnea va decide să revină în online, până atunci preferând să testeze apele și experimentând pe Codrin.

Știți cum e asta? E ca atunci când, abia ieșit de la școala de șoferi, îți cumperi o hârcă la mâna a șaptișpea pe care să experimentezi, ca după aia, după ce te-ai obișnuit cu drumurile patriei, să duci rabla la casat și să-ți cumperi mașina aia la care ai visat încă de la început.

Așadar, n-am cum să nu-i presimt lui Codrin Ștefănescu o viitoare daună totală.

Citește și editorialul: Liviu Dragnea, protagonist în remake-ul românesc al serialului „OZ – Închisoare Federală”