În vremuri tot mai grele, în care principalul interes comun ar trebui să fie integritatea și sănătatea unei națiuni, în loc de empatie și înțelegere avem parte doar de acuze, din toate părțile în toate direcțiile. Cea mai recentă astfel de reacție a venit din partea Gabrielei Firea, care spune de liberali că nu au empatie față de români, dar pe care, voalat, îi amenință cu „închiderea în case, de Crăciun”.

„Cei care insistă în aceste zile pe ideea de Crăciun în singurătate și cum va fi cu totul diferit față de alți ani – de parcă lumea nu ar ști -, sunt tot cei care ne transmiteau insistent că nu vom avea un Paște normal. De parcā nu înțelesese aproape toată lumea situația.

Ei ca ei, specialiștii. Dar guvernanții, care nu știu să propună altceva decât măsuri dure împotriva cetățenilor, se fac vinovați de transmiterea în masă a sentimentelor de deznădejde, depresie, tristețe, neputință. La un moment dat, virusul va trece.

Dar a calculat vreun expert cât va dura și ce proces anevoios va fi să-și revină copiii, adolescenții, tinerii, chiar și adulții, după această perioadă în care au fost învinovățiți și stresați, terorizați? În care singura politică de sănătate publică a fost distanțarea de tot și toate?

Adevărații specialiști și adevărații conducători sunt umani! Sunt receptivi la nevoile populației. Sunt plini de soluții salvatoare! Nu vin doar cu decizii traumatizante!

O națiune în care nu există nicio urmă de empatie la nivel de conducători, nicio grijă față de moralul oamenilor, este o națiune care va rămâne cu sechele la nivel psihologic, în mentalul tuturor.”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Citește și: Crăciunul în jurul bradului, cu familia lărgită, doar un vis

Citește și: BOR, cea mai de succes afacere românească, riscă să sărăcească de Crăciun

La nivelul Europei deja sunt vehiculate restricții și carantinări pe perioade mari, ce pot trece inclusiv de sărbătorile de iarnă, astfel că ceea ce ni se cere, acum, cât nu e prea târziu, este doar respectarea unor banale reguli de igienă și distanțare fizică, nu neapărat socială.

Citește și: Spania reintră în starea de urgență. Posibil până în mai 2021

#News