Cu toate că Guvernul Orban le-a dat și le-a tot dat, în plină pandemie, în totală contradicție cu sectorul HoReCa, spre exemplu, Preafericitul Daniel tot nemulțumit e. Ba mai mult decât atât, de dragul unui „bănescu” în plus, preanemulțumitul și prealipsitul de bun simț Daniel invocă evenimente petrecute în 1989, realizând o paralelă mai mult decât sinistră între căderea comunismului și actuala situație a guvernului condus de Ludovic Orban, sugerând că Sfântului Dimitrie cel Nou nu doarme, așa cum n-a dormit nici înainte de Revoluție.

În opinia lui Dani, comuniștii ar fi picat pentru că i-ar fi interzis Sfântului Dimitrie dreptul de a fi pupăcit pe oscioare de „credințiosi”. Ce, voi credeați că Revoluția ați făcut-o voi, cei sătui de comunism? Sau că v-au ajutat americanii, europenii, marțenii? Iată, aflați acum adevărul pur, cel dumnezeiesc și de necontestat. Crede și nu cerceta se aplică și-n acest caz.

Duhul din raclă

Și-acum că ne-am lămurit că sfântul ăsta Dimitrie, cel pe care popimea nu-l lasă să se odihnească liniștit într-o groapă, ca tot mortu’, ci-l profanează și-i vinde imaginea tuturor celor ce doresc s-o cumpere, ar fi vinovat de colapsul politic al comunismului, urmează partea cu adevărat îngrijorătoare pentru Ludovic Orban: istoria se poate repeta oricând! Tot ce trebuie să facă Daniel e să frece racla și să invoce duhul din ea, după care să-și pună o dorință. „Duhule Dimitrie, fă-i pe necredincioșii ăștia să pice! A, și un merț nou, dacă se poate! Cel din 2019 e puțin avariat. S-a găinățat un porumbel ateu pe el!”

Amenițările lui Daniel

„În toamna anului 1989, cu ocazia hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște motivând că în aceeași, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale și astfel patriarhul Teoctist, vrednic de pomenire, a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe. Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, la Palatul Patriarhiei, a fost înființat centru de radio al Patriarhiei, care transmite slujbele spre bucuria oamenilor din țară și din Diaspora. Prin aceasta vedem că Dumnezeu nu se lasă batjocorit! Fraților, nu vă lăsați păcăliți, Dumnezeu nu se lasă batjocorit, iar dreptatea sa se arată atunci când el dorește îndreptarea oamenilor”, a spus Patriarhul Daniel.

Citește și: BOR, cea mai de succes afacere românească, riscă să sărăcească de Crăciun

#News