William
William. Sursa foto: playtech

Omagiu emotionant al lui William, Prinţul de Wales, moştenitorul tronului britanic, adus bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a. Într-o declarație transmisă sâmbătă de Palatul Kensington se arată că joi, lumea a pierdut un lider extraordinar, al cărui angajament faţă de ţară, regate şi Commonwealth a fost absolut, potrivit digi24.ro.

William: „Eu, însă, am pierdut o bunică”

„Se vor spune atât de multe în zilele următoare despre semnificaţia domniei sale istorice. Eu, însă, am pierdut o bunică. Şi, deşi voi plânge pierderea ei, mă simt totodată incredibil de recunoscător. Am beneficiat de înţelepciunea şi reasigurarea Reginei până în al cincilea deceniu de viaţă. Soţia mea a beneficiat timp de 20 de ani de îndrumarea şi sprijinul ei. Cei trei copii ai mei au avut ocazia să petreacă vacanţe cu ea şi să creeze amintiri care vor dura toată viaţa lor”.

Prințul William a mărturisit că regina Elisabeta a fost alături de el în cele mai fericite momente ale salr dar și  în cele mai triste zile din viaţa lui.

„Bunica mea spunea că durerea este preţul pe care îl plătim pentru iubire”

„Ştiam că această zi va veni, dar va trece ceva timp până când realitatea vieţii fără Grannie va fi cu adevărat reală.
Îi mulţumesc pentru bunătatea pe care a arătat-o familiei mele şi mie. Şi îi mulţumesc în numele generaţiei mele pentru că a oferit un exemplu de devotament şi demnitate în viaţa publică, care era de altă epocă, dar care a fost întotdeauna relevant pentru noi toţi. Bunica mea spunea că durerea este preţul pe care îl plătim pentru iubire. Toată tristeţea pe care o vom simţi în următoarele săptămâni va fi o mărturie a iubirii pe care am simţit-o pentru extraordinara noastră Regină. Îi voi onora memoria susţinându-l pe tatăl meu, Regele, în orice mod posibil”, a transmis William în mesajul său.

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, care a murit la 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, vor avea loc luni, 19 septembrie, la ora locală 11:00 (13:00, ora României), la Westminster Abbey din Londra. Anunțul a fost făcut sâmbătă de Palatul Buckingham, la câteva ore după ce noul suveran proclamat, Regele Charles al III-lea, a avut prima sa audiență cu membrii guvernului. Luni, 19 septembrie, va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, a decis sâmbătă noul regele, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine.

Sosia reginei Elisabeta a II-a renunţă la slujbă