Captură video/Youtube
Captură video/Youtube

În urmă cu patru ani, o pisică fără stăpân devenea faimoasă pe internet după ce un măcelar din Turcia o hrănea zilnic, cu bucățele de carne păstrate special pentru ea.

Videoclipurile postate de bărbat au devenit, în timp, virale, măcelarul oprind în fiecare zi mâncare pentru pisica tărcată.

Yeşim, pisica îndrăgită de internauți, a murit în urmă cu trei ani, dar Ikram Korkmazer, proprietarul măcelăriei a decis să-i păstreze vie memoria, prin bunătatea sa față de animalele stăzii.

Măcelarul hrănește toate animalele fără stăpân care ajung în fața magazinului său

Aproximativ 20 de pisici și câini se numără printre ”clienții” obișnuiți ai magazinului din Turgutlu, un orășel din vestul provinciei turcești Manisa.

În prezent, Ikram hrănește, zi de zi, 12 câini și opt pisici. El spune că o pisică pe care a numit-o Sarıkız (Fata blondă) este favorita lui.

Pisica vine aici în fiecare zi și se urcă pe o statuetă a unui miel aici, în magazin. Se comportă ca un client. Pur și simplu, oamenii adoră videoclipurile cu ea pe care le postez pe reţelele de socializare”, a povestit Ikram.

Sunt foarte multe animalele fără stăpân în Turcia și toate depind de bunătatea oamenilor pentru a obține ceva de mâncare

Captură video/Youtube

Ikram distribuie frecvent videoclipuri cu câinii și pisicile care așteaptă cu nerăbdare o ”masă” la intrarea magazinului său.

Bărbatul a declarat că nu s-a gândit niciodată să le refuze, deși afacerea sa nu este una înfloritoare.

În cel mai recent videoclip al său de pe Instagram, un câine fără stăpân poate fi văzut dând din coadă în timp ce îl vede pe bărbat mergând spre el cu o tavă plină cu mâncare. Ikram spune despre câinii și pisicile hrănite că sunt ”Prietenii care îl așteaptă la ușă”.