Cronica unei… victorii anunțate

Klaus Iohannis a apăsat pe buton, iar din cutie a țopăit Florin, suspendat de-un arculeț

Foto: Iulia KELT

Weekend-ul trecut a fost măcel. Măcel politic, măcel social, măcel epidemiologic. Măcel cu mici, fleici și muștar. Costume scumpe și parfumate cu „oaie de parfum”.

Cu alte cuvinte, 5.000 de gălbiori s-au adunat laolată pentru a respira unul în fața celuilalt. Unii prin măștii, alții s-au afișat exhibiționist la nasul gol și gura asemenea. Printre ei și întâiul țării, Klaus Iohannis, cel care nu s-a simțit deranjat nici măcar de aparatele de fotografiat, așadar a continuat, o bună perioadă, să-și afișeze părțile intime superioare în public, fără să simtă nevoia de a le acoperi.

Victoria lui Florin Cîțu a fost una anunțată încă de dinainte ca acesta să se hotărască să candideze

Atât timp cât hotărăște președintele pentru tine, vrei, nu vrei, candidezi. Și mai și câștigi! Cel puțin asta s-a întâmplat într-o primă instanță. Iohannis a apăsat pe buton, iar din cutie a ieșit Florin Cîțu, suspendat de-un arculeț.

V-amintiți: drumul lui Cîțu prin politică a început timid, aproape împiedicat. Mai c-un discurs molfăit, mai c-o fugă de responsabilitate în ultimul moment, cum îi stă tocilarului bine. Dar tare mi-este că socotelile lui Klaus Iohannis se vor întoarce, inevitabil, împotriva lui. Florin Cîțu nu mai e tocmai jucărica suspendată pe arculeț, de anul trecut – a rupt arcul și a sărit din cutiuță.

Omul pare să fi prins gustul puterii și să se fi metamorfozat, în ultima perioadă, din băiețelul timid și plin coșuri, în mini dictatorul care urlă până răgușește, taie, spânzură, demite, face legi și râde isteric când n-are răspunsuri concrete la întrebările incomode ale jurnaliștilor.

Așadar, în mod sigur nu va dura mult până când Iohannis va înghiți în sec și-și va da seama că ce-a crescut la sân nu s-a transformat tocmai în copilul ascultător și loial pe care-l voia.

Citește și editorialul: Liviu nu e mort, Liviu se transformă