Simona Halep a împlinit 30 de ani

Fostul lider mondial și-a început ziua înconjurată de buchete de flori

Simona Halep a împlinit astăzi 30 de ani și chiar dacă din punct de vedere sportiv 2021 nu a fost cel mai bun an al său, pe plan personal se poate declara foarte mulțumită, mai ales că în urmă cu două săptămâni a devenit soția lui Toni Iuruc, dar căruia nu i-a luat de tot numele, semn că încă nu pune racheta în cui, dat find că „Halep” reprezintă un brand în tenisul mondial.

Simona Halep a postat pe contul său de Instagram buchetele de trandafiri cu care a răsfățat-o, încă de la miezul nopții, Tony, dar și o poză cu ea din copilărie, în care afișează același zâmbet cu care ne-a încântat în toți anii trecuți.

Simona a descoperit tenisul pe la 4 ani, iar cel care a remarcat-o a fost Ion Stan, profesor la Liceul Economic din Constanța. „Avea cred că vreo patru ani şi jumătate când profesorul mi-a spus: ‘Aduceţi-o la mine’. Avea Simona o rachetă de tenis mai mare decât ea”, își amintește Stere Halep, citat de Digisport. Simona a rememorat o zi din copilaria sa, una lipsită de păpuși. „N-am avut păpuşi, n-am avut altceva. Jucam fotbal, jucam tenis, făceam fileu din aţă, am găurit asfaltul şi am băgat doi stalpi şi jucam tenis, si în casă la fel, am făcut un mini teren de tenis şi jucam cu fratele meu”.

Simona Halep, 22 de titluiri WTA, dintre care două sunt de Grand Slam

Simona Halep a cucerit primele sale titluri în 2013: la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, iar în 2014 s-a impus la Doha şi Bucureşti. În anul 2015 și-a pus în vitrină alte trei titluri, la Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, au urmat alte trei titluri în 2016, la Madrid, Bucureşti şi Montreal, în 2017 a câştigat doar la Madrid, în 2018 a obţinut titluri la Shenzhen, Roland Garros şi Montreal, în 2017 a câştigat la Wimbledon, iar în 2020 la Dubai, Praga şi Roma.

Românca are şi 17 finale pierdute, în 2010 şi 2011 la Fes (Maroc), în 2012 la Bruxelles, în 2014 la Madrid, Roland Garros şi Turneul Campioanelor, în 2015 la Toronto şi Cincinnati, în 2017 a pierdut nu mai puţin de patru finale, la Roma, Roland Garros, Cincinnati şi Beijing, în 2018 a pierdut la Australian Open, Roma şi Cincinnati, iar în 2019 la Doha şi Madrid.

Pentru finalul acestui sezon, Simona are programate trei turnee, la care se va prezenta fără Darren Cahill: Indian Wells (6-17 octombrie), Moscova (18-24 octombrie) și Cluj (25-31 octombrie). La cel mai recent turneu la care a participat, US Open, Simona Halep s-a oprit în optimile de finală, fiind învinsă de Elina Svitolina.

Citește și: Viața normală, plictisitoare pentru Simona Halep