Foto: Pixabay.com

Medicul Adrian Streinu Cercel are o previziune destul de sumbră asupra momentului în care vom scăpa de restricțiile impuse de pandemie și consideră că România a fost luată pe nepregătite de valul patru ca urmare a lipsei de atitudine a fiecăruia dintre noi. Totodată le recomandă anti-vacciniștilor „să pună mâna pe carte” înainte de a se lansa în diverse scenarii privind contraindicațiile vaccinului împotriva Covid.

„Mi-aş fi dorit să vă văd fără mască, dar asta se va întâmpla cel mai probabil peste vreo doi ani de zile. De ce? Pentru că tot noi, cu mâna noastră, neluând atitudine cât se poate de directă încă de la începutul pandemiei, am lălăit-o în stilul clasic românesc, iar acum vedem la câte cazuri am ajuns. Să ajungi acum la 7.000 de cazuri este horror. Spitalele la momentul de faţă gem de persoane şi pacienţi care rămân la camera de gardă până a doua zi încercând să le găsim un loc undeva” a declarat Adrian Streinu Cercel, citat de WOWbiz.

Mai mult, acesta are și un sfat pentru anti-vacciniști. „Vaccinul nu are niciun fel de contraindicaţii, ca să ne lămurim. Cine spune că are contraindicaţii ar trebui să se ducă să pună mâna pe carte. Vaccinul este cât se poate de sigur şi este singurul care ne poate scoate din această belea”, a mai spus medicul, fost manager al Institutului Matei Balș, actualmente parlamentar.

Medicul Adrian Streinu Cercel trage un semnal de alarmă în ceea ce privește situația actuală  și îi îndemnă pe oameni să se vaccineze. De altfel, acesta condamnă strategia autorităților în lupta contra virusului care face tot mai multe victime, tulpina Delta, cu o contagiozitate crescută, a devenit dominantă și în România și le pune „în cârcă” eșecul campaniei de vaccinare.

De altfel, pe fondul restricțiilor, prin obligativitatea prezentării certificatului verde (vaccinare, test negativ Covid, trecere prin boală), dar și a numărului de noi cazuri confirmate, a crescut și apetitul românilor pentru vaccinare. Astfel, în ultimele zile s-a ajuns chiar și la peste 18.000 de persoane vaccinate, comparativ cu alte perioade în care nu se trecea de 10.000 de vaccinări pe zi.

Citește și: Cu certificatul verde la Mall, în zona de „food-court”