Pensionari din țara-ntreagă, țopăiți de fericire! Acum aveți de ce, dacă aveți cu ce!

Pensionari, vi se pregrăște ceva! Dar nu vă bucurați încă prea tare, întrucât la cât s-au precipitat situațiile și declarații în ultima perioadă, e loc de cale de întors oricând. Apoi, până la 1 septembrie se pot întâmpla multe. Ce anume?

Se poate schimba guvernul, se poate răzgândi guvernul, și așa mai departe! Sau se adeverește, doamne-iartă-mă, vreo previziune apocaliptică și n-o să mai avem ce face nici cu pensia și nici cu vreun ministru.

Însă pentru că trebuie să trăim în prezent și să ne bucurăm de ziua de astăzi, astăzi aflăm că în data de 1 septembrie pensiile se vor majora cu 40%. Cel puțin asta declară ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Chit că acum câteva zile se anunța o mărire mai mică, anulându-se cei 40% anunțați inițial, iată că acum procentul inițial a revenit pe masa de discuție.

Citește și: Cu cât vor crește pensiile de la 1 septembrie

De altfel, declarația Violetei Alexandru de la TVR este un pic nuanțată, întrucât, întrebată de către moderator dacă vor crește pensiile, acesta a zis clar și concis:

„Cresc pensiile” – atât.

Asa este legea. (…) Imi pare rau, trebuie sa o spun: PSD intretine aceasta frica, PSD intretine intrebarile incontinuu pe acest subiect. Dimpotriva, banii sunt in buget. (…) Cresc pensiile. Este lege in vigoare. Da, vom creste pensiile”, a continuat aceasta.

Acum, ce să mai credem, doamnă Alexandru? Când sunt bani la buget, când nu mai sunt, când cresc pensiile, când nu mai cresc, când cresc, dar mai puțin.

Cu toate că ulterior a ținut să clarifice declarația „cresc pensiile”, spunând că vor crește cu 40%, avem motive să credem că mai bine așteptăm înainte să deschidem șampania.

„Putem sa agream si pentru pensii ca am dat raspunsul suficient de clar?”, a reactionat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

#News