Punctul de pensie va crește cu 40 de procente de la 1 septembrie, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Documentele fiecărui pensionar vor fi analizate

Ministrul afirmă că există fonduri la bugetul statului pentru majorarea pensiilor, prevederile actualei legi a pensiilor urmând să fie respectate.

Citește și :Violeta Alexandru, dezvaluire ce arunca in aer alegerile locale

„Pensiile vor creşte, sumele sunt prevăzute în buget. Merg pe aceeaşi prezentare. Eu sunt ministrul Muncii, sunt chemată să aplic legea în continuare. Colegii mei sunt atenţi la economie. Nu am alt element care să mă determine în acest moment să afirm altceva. Aşa cum este legea în vigoare, eu sunt chemată să o pun în aplicare. Nu am, de la premier, de la Ministrul Finanţelor, până în acest moment, niciun element care să mă determine să dau un semnal de rezervă faţă de prevederile legii în vigoare. Aşa cum este legea în vigoare, eu sunt chemată să o pun în aplicare. Când se va face majorarea, se va lua în calcul documentele de la fiecare pensionar”, a declarat Violeta Alexandru.

Legea pensiilor, pusă în aplicare

Ministrului Muncii a declarat că va pune în aplicare legea care prevede majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie.

„Sunt ministrul Muncii, rolul meu este să aplic legea. Legea este în vigoare, nu am alt mesaj decât că sunt omul care trebuie să aplice legea, nu am alt element care să mă determine, în acest moment, să afirm altceva. Aşa cum este legea în vigoare, eu sunt chemată să o pun în aplicare. De la ministrul Finanţelor, până în acest moment, nu este niciun element care să mă determine să dau un semnal de rezervă faţă de prevederile legii în vigoare”, a adăugat Violeta Alexandru.

Consiliul Fiscal avertiza că majorarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie 2020 se va resimți în cursul anului 2021. Specialiștii Consiliului Fiscal au estimat existența unui deficit bugetar, în anul viitor, mai mare de 6% din PIB. #News