…De parcă mai era o supriză pentru cineva!

Dacă până acum, toate lucrurile astea existau doar la nivel declarativ, Putin afirmând de multe ori că nu este cel mai mare fan al cuplurilor formate din persoane de același sex, iată că acum acesta face un pas în față, pas care, pare însă mai mult unul înapoi, în Evul Mediu, limitând drepturile și libertățile oamenilor din Rusia de a fi cine își doresc să fie.

Citește și: Căsătoriile gay, legalizate în Irlanda de Nord

Putin încearcă să facă exact ce-a încercat Coaliția pentru Familie la noi

De altfel, așa cum am mai zis, ceea ce ne miră nu este neaparat dorința președintelui rus de a defini în Constituție familia ca fiind formată dintre un bărbat și o femeie, ci faptul că alege să o facă abia acum. Probabil că veștile ajung un pic mai târziu la Vladimir Putin. O fi vreun filtru pe la graniță, cine știe? Astfel nu ne explicăm cum de Coaliția pentru Familie a avut această idee înaintea lui, a preamăritului mondial.

„În ceea ce privește părinte numărul 1, părinte numărul 2 (…), atât timp cât voi fi președinte, nu le vom avea. Vom avea tata și mama”, a comentat ferm Vladimir Putin.

Iar dacă este să ne amintim de nenumăratele sale încercări de a fi președinte și după 2024, prin posibila anexare a Belarusului, există șansa ca populația de altă orientare din Rusia să nu aibă prea curând drepturi egale, ca în multe alte state din lume.

„O căsătorie este o uniune între un bărbat și o femeie”, a continuat Putin.

Dacă la noi, Referendumul pentru Familie n-a fost un real succes, așa cum s-ar fi așteptat cei de la Coaliția pentru Familie, în Rusia, o acțiune de genul acesta are toate șansele nici măcar să nu mai aibă nevoie de un referendum, ci să fie pusă la punct direct din pixul lui Putin.

Citește și: Trump se chinuie să pună sechestru pe pântecele femeilor

De altfel, Vladimir Putin nu este singurul politician rus care s-a declarat ferm împotriva căsătoriilor dintre persoanele de același sex. Olga Batalina, o deputată conservatoare din Rusia, a fost prima persoană care a semnalat „nereguli” în Constituția rusă, dorind specificarea clară a definiției de familiei, ca fiind formată dintre un barbat și o femeie.

„Este o idee bună și trebuie să fie susținută. Trebuie acum să reflectăm de ce manieră să fie formulată și unde”, a adăugat a adăugat Putin, ca răspuns la nemulțumirite Olgăi Batalina.

#News