Într-o lume împărțită în opinii, care se arată pe de-o potrivă din ce în ce mai liberă în gândire, însă și din ce în ce mai închistată în dogmele vechi, iată că și Irlanda de Nord a luat calea statelor ce au legalizat de curând căsătoriile între persoane de același sex. Odată cu această nouă reglementare, Irlanda de Nord a mai legiferat și avortul, ambele decizii fiind aprig contestate de către partidul unionist și ultraconservator DUP, condus de către fostul premier irlandez, Arlene Foster.

„Este o zi tristă” a declarat aceasta într-o ședință parlamentară, la aflarea veștii ce nu s-a aflat pe placut acesteaia sau a partidului său. „Știu că unele persoane vor să sărbătorească azi și le spun: Gândiți-vă la cei dintre noi care sunt triști azi și care consideră că este un afront la demnitatea umană și la viața umană”, a adăugat aceasta.

Decizia a aparținut deputaților din Westminster, care, profitând de o oarecare paralizie politică, au dorit extinderea dreptului la avort, cât și dreptul persoanelor de același sex să formeze legal o familie. Aceste amendamente vor intra în vigoare la Belfast în prima oră a zilei de 14 ianuarie 2020, primele căsătorii gay putând fi îndeplinite începând cu aceeași dată.

Desigur, fiecare are dreptul la o opinie, însă nu atât timp cât acea opinie nu este de ordin personal. Fiecare, pe de altă parte, ar trebui să poată face ce dorește cu propria viață, să se căsătorească cu oricine simte și să fie capabil să ia propriile decizii în ceea ce privește corpul din dotare.

Suntem conștienți că vor exista atât păreri contra, cât și păreri pro articolului scris de HashtagNews.ro, însă ne asumăm cele scrise și suntem cu totul întru libertatea personală a fiecăruia.

Reamintim că în data de 6 octombrie 2018, România s-a confruntat chiar și ea cu un Referendum pentru redefinirea noțiunii de căsătorie, ca act între un bărbat și o femeie, pentru a nu exista interpretări. Referendumul pentru Familie a căzut, fiind aspru judecat chiar și de președintele Iohannis, la acel moment.

#News