Liviu Dragnea la Galați - Foto: Iulia Kelt

Se spune că ziua cea mai lungă ar trebui să se întâmple prin vară. Ei, bine, pentru Liviu Dragnea ea se întâmplă astăzi, 14 ianuarie 2020, întrucât astăzi face prima sa excursie de pe anul acesta, în afara pușcăriei… cu duba.

Motivul?

Astăzi, instanța va dezbate recursul de casație introdus de Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive și va asculta motivele pentru care atât fostul lider PSD, cât și ceilalți implicați ar trebui eliberați de urgență. Sau cel puțin asta e dorința acestuia.

„Minuta d.p. nr. 299/RC În baza art. 440 alin. (4) din Codul de procedură penală, admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 441 din Codul de procedură penală, respinge cererea de suspendare a executării hotărârii atacate, formulată de recurentul inculpat Dragnea Nicolae Liviu.

Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie, la Completul de 5 Judecători – Penal P3 – 2019. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 14 ianuarie 2020, pentru când se citează recurentul inculpat Dragnea Nicolae Liviu, precum şi Alesu Floarea, Botorogeanu Adriana, Stoica Anisa Niculina, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Teleorman.. Se emite adresă la Baroul Bucureşti în vederea desemnării câte unui apărător din oficiu pentru inculpaţi.

Se va încunoştinţa apărătorul ales al recurentului inculpat Dragnea Nicolae Liviu precum şi apărătorii aleşi ai celorlalte părţi cu privire la termenul acordat. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 10 decembrie 2019″, se arată într-un comunicat ICCJ

Așadar, atunci când mai luați o simplă plimbare până la magazin în derizoriu, amintiți-vă că Dragnea rar are parte de așa ceva, iar o banală plimbare cu duba poate deveni echivalentul excusiilor cu prietenii în Brazilia pe care le făcea pe vremea când nu era închis. Acum nu e Brazilia cu prietenii, ci e duba cu gardienii, însă cine mai analizează detalii de genul acesta? Fericirea vine din lucrurile mici.

#News