Oamenii de știință au demontat teoria conspirației conform căreia virusul din China ar fi fost „fabricat”. Scenariul a luat amploare odată cu răspândirea epidemiei de coronavirus. Potrivit acestora, nu există nicio dovadă că virusul ar fi fost ”fabricat” într-un laborator şi ”scăpat” în spaţiul public.

Virusul nu a fost creat în laborator

Potrivit medicului american Trevor Bedford, mutaţiile descoperite la virusul din China reprezintă o evoluţie naturală, nu un indiciu al faptului că acesta ar fi creat în laborator. ”Nu există nicio dovadă de inginerie genetică. Nu am găsit niciuna. Dovezi că virusul a suferit unele mutaţii există, dar sunt legate de o evoluţie naturală a virusurilor”, a declarat medicul Trevor Bedford, la o conferinţă medicală din Seattle.

Citește și : OMS s-a trezit, Coronavirusul din China, urgenta mondiala

Teoriile conspiraţiei apărute în spaţiul public susţineau că virusul care face ravagii în China ar fi fost ”construit” într-un laborator secret din Wuhan, oraşul cel mai afectat de coronavirus. Peste 67. 000 de persoane au fost infectate cu coronavirus până acum, iar peste 1.500 de oameni au murit. #News