Restaurant celebru din Vaslui distrus de flăcări

Este vorba despre restaurantul Podgoriile Hușilor, din orașul Huși

Foto: Pixabay.com

Un incendiu violent s-a produs duminică noaptea la restaurantul Podgoriile Hușilor, din orașul Huși, județul Vaslui. La faţa locului au intervenit zeci de pompierilor, cu 7 autospeciale, potrivit stiripesurse.ro.

La venirea pompierilor, incendiul era în fază de regresie, dar a avut loc fenomenul de backdraft.

Astfel, din cauza lipsei de oxigen, arderea a fost încetinită în fază gazoasă, vaporii de combustie nearși, particulele de fum și vaporii intermediari de combustie în fază gazoasă au rămas la o temperatură mai fierbinte decât temperatura de autoaprindere a amestecului de combustibil, în momentul realimentării cu oxigen din aer, arderea repornind extrem de rapid și violent, deoarece gazele erau încălzite de combustie și s-au extins rapid din cauza temperaturii în creștere accentuată. Astfel, incendiul s-a dezvoltat extrem de violent.

Incendiul a afectat o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați, respectiv la parter, unde se afla restaurantul, la mansardă, unde se găseau câteva birouri și era depozitate documente, precum și la o terasă acoperită.

După circa patru ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins, nefiind înregistrate victime. Au ars aproximativ 750 metri pătrați din imobil și 50 metri pătrați din acoperișul unei terase, fiind degradati circa 200 metri pătrați din acoperișul terasei, precum și bunurile de pe terasă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire. Un șofer de TIR băut a provocat un accident în care au fost implicate 16 mașini