Bărbat din Alba, anchetat pentru rănirea și maltratarea unui câine

Câinele a fost târât kilometri, legat de o căruță și apoi aruncat într-un râu

Un bărbat din Alba a legat un câine după o căruță, l-a târât câțiva kilometri pe asfalt, după care l-a aruncat într-un râu. Autorul a fost trimis în judecată pentru rănirea sau schingiuirea animalelor. Două martore au declarat anchetatorilor că animalul ar fi fost aruncat de pe un pod în apele râului Cugir. Faptele s-au produs în 31 martie 2022, potrivit ziare.com.

Pe data de 7 martie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului. Acesta este cercetat în stare de libertate, pentru comiterea infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor, formă în vigoare la data comiterii faptei.

 „La data de 31.03.2022, inculpatul T. a cauzat rănirea unui câine fără stăpân, ce se afla în zona de centru a loc. Vinerea, oraș Cugir, prin aceea că l-a prins și legat cu un lanț de căruță și l-a târât până în zona podului peste râul Cugir. Cele mai sus menționate au rezultat din declarația inculpatului, dar și din declarațiile martorelor M. și S., care au declarat că patrupedul era târât pe asfalt, fiind legat de căruța condusă de T., și că au auzit câinele schelălăind de durere în tot acest interval de timp. De asemenea, martorele au declarat că au urmat traseul parcurs de inculpat, ocazie cu care au observat pete de sânge pe asfalt, și că, în zona podului peste râul Cugir, au observat o baltă mare de sânge pe asfalt și alte pete de sânge pe balustrada podului, bănuind astfel că animalul a fost aruncat în râu”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Alți doi martori au confirmat faptul că bărbatul a legat câinele fără stăpân de căruță și că l-a dus spre periferia localității, la podul ce trece râul Cugir.

Ei au mai declarat  că fapta acestuia ar fi fost justificată, deoarece patrupedul era agresiv. Bărbatul riscă între o lună și un an de închisoare sau amendă. În noua formă a legislației, intrată în vigoare după comiterea faptei, infracțiunea acestuia se pedepsește cu închisoarea între un an și 3 ani. Câini sedați și părăsiți în Năvodari, în atenția Poliției Animalelor