CTP

Dacopații dau cu tarabostesul de pământ!

Invitat la o emisiune a celor de la Digi24, Cristian Tudor Popescu nu s-a lăsat mai prejos nici de data aceasta și a făcut o serie de declarații cu privire la un fenomen din ce în ce mai răspândit printre români, și anume, dacopatia. Mai pe larg, dacopatia se referă la dorința unora de a se identifica cu poporul dac, afirmând că singură cale spre „mântuirea” socială o reprezintă recunoașterea originilor dacice. De cele mai multe ori, cei ce îmbrățișează astfel de teorii au o atitudine de respingere față de tot ceea ce înseamnă Occident și valorile venite dintre Vest, ignorând cu succes filele istoriei și impunându-și punctul de vedere cu tarabostesul.

Citește și: CTP, despre cele 40 de erori ale PSD-ului

Dacopatia și-ar avea originile în anii ’70, când Ceaușescu a început să inoculeze subtil astfel de „virusuri” mediatice, tocmai pentru a îndepărta populația de valorile venite dintre Vest, astfel asigurându-se că cetățenii, pătrunși de patriotism bolnav, nu vor ajunge să se răzvrătească împotriva sistemului comunist. Astfel de practici continuă să existe și în ziua de astăzi, după cum subliniază și CTP, dând exemplul deputatului liberal Daniel Gheorghe, mare iubitor de valori dacice închipuite.

Citește și: Părerea lui CTP despre huiduielile de la Iași

Discursul lui Cristian Tudor Popescu, la Digi24:

„Liberalii ar trebui să înceapă să-și facă analize de sânge – nu, nu e cu coronavirusul, nu vă speriați, stimați liberali!

Pentru că dl. Daniel Gheorghe, de la liberali, ce-a spus dânsul, în plenul Camerei Deputaților? „Să nu uităm, înainte de orice altceva, suntem daci și în venele multora dintre cei care suntem aici, în acest Parlament, curge sângele geților și dacilor care au trăit acum 2000 de ani și care au creat o mare civilizație a Europei!”

Asta este! Deci, ar trebui să-și facă liberalii analizele, care să arate sângele geto-dac, care curge în vinele lor, cum a spus dl. liberal Gheorghe.

Acuma, ar fi o problemă: dacă sângele ăla provine de la pileați sau de la comați. Știți că pileații erau echivalentul baronilor – PSD sau PNL – artistocrația dacă, iar comații echivalentul amărăștenilor din țara asta. Și pe atunci erau amărășteni, se numeau comați. Păi dacă ai sânge de comat, n-am făcut nicio afacere! Geto-dac, geto-dac, dar să fie și el acolo, cu oareșcare rang!

Ce este asta?

Asta este ce făcea Nicolae Ceaușescu la începutul anilor ’70. Este proto-antioccidentalismul ceaușist. Adică ce a făcut Dragnea acum, cu antioccidentalismul, xenofobia, antieuropenismul cu care ne-a năucit de cap vreme de trei ani, a făcut Nicolae Ceaușescu la începutul anilor ’70, când a venit cu denumirile Drobeta și Napoca. Ce însemna asta? Ne întoarcem la denumirile dacice, pentru că latinii, adică romanii, reprezentau Occidentul, domnule, care a venit peste noi! Noi ne întoarcem la puritatea dacică, da? Deci, până într-acolo mergea antioccidentalismul lui Ceaușescu, până la cucerirea Daciei de către… occidentali, de către romani.

Și asta i-a rămas în cap acestui domn Gheorghe! Câți ani are domnul ăsta? Pare tânăr, nu? Mă așteptam și asta e și mai grav.

Este aceasta un fel de formă de complex de superioritate. Ce vrea să spună? Una dintre cele mai mari civilizații europene, dacii! Asta e dacomania, aia care ar vrea să spună: domnule, noi, românașii ăștia, am fost dintotdeauna mai deștepți, mai lăptoși, mai frumoși decât voi ăștia, care, ce francezi, englezi, germani? Nu, domnule! Am fost baza civilizației europene!

E adevărat că dacii ăștia… n-au lăsat nimic, domnule! Nici măcar un cuvânt atestat în limbă. Toate alea cu barză, viezure, varză, mânz n-au atestat, sunt presupuneri. Și uite că n-au lăsat apeducte, n-au lăsat via, adică drumuri pietruite, n-au lăsat terme, n-au lăsat amfiteatre, adică n-au lăsat infrastructură, n-au lăsat autostrăzi. Aici e problema: nici dacii n-au făcut autostrăzi! Le-au făcut romanii, domnule! Și grecii au mai venit, cât de cât au mai contribuit la civilizație. Dar dacii… ”

#News