Victor Ponta

Victor Ponta, acest Nostradamus al politicii românești actuale

Se vede treaba că în politica românească avem diversitate, nu glumă! Ghiță Pristanda? Avem! Cetățean turmentat? Avem! Comedianți de roast și stand-up? Avem și din ăia! Dacă până acum, în afară de Adrian Năstase, nu se mai arătase nimeni dispus să candideze pentru funcția de „Nostradamus”, iată că situația s-a schimbat, întrucât Victor Ponta a început să ghicească în ghioc și să aibă clarviziuni mai ceva ca Baba Vanga, Monica Tatoiu sau Carmen Harra.

Dintre ultimele previziuni ale liderului PRO România, cea mai interesantă, de departe, pare cea potrivit căreia pe scena politică din România s-ar pregăti o mare lovitură de teatru instrumentată de PSD și PNL, din care ar rezulta și plecarea lui Ludovic Orban de la șefia guvernului.

Citește și: Lui Ponta nu-i trece supărarea și atacă din nou!

Din declarații lui Victor Ponta, spicuim:

„Pentru noi e mai bine, problema e că nu depinde de noi. E o înţelegere între PNL şi PSD. Dar şi PNL şi PSD mai dau ţepe între ei în cazul de faţă. Şi ceilalţi ne uităm. Dacă vor fi şi alegerile parlamentare e şi mai bine. Asta i-am spus şi domnului Orban când m-a rugat să îi votez guvernul. I-am spus că nu îl votez, de ce nu face alegeri că aveau un sens. Aşa, stăm nu ştiu câte luni. Guvern nu avem, e un Guvern interimar, dacă dizolvăm şi Parlamentul, nu mai avem nici Parlament. Aleşii locali, dacă nu mă înşel, le expiră mandatele la începutul lunii iunie. Deci nu o să avem nici administraţii locale până nu ne lămurim”, a declarat Ponta.

Citește și: Victor Costache îl persiflează pe Victor Ponta

PNL și PSD, într-o piesă de teatru fără cascadori

„Singura veste bună este că nu o să îl mai avem pe Orban după alegeri, ceea ce e o veste bună, dar costisitoare. O să ne coste mult până atunci şi, sincer, am fost foarte dezamăgit că din tot PSD au găsit-o pe Dăncilă să fie prim ministru, cred că puteau mai mult. După care, dacă din tot PNL-ul l-au găsit pe Orban, mi-am dat seama că PSD, PNL tot acolo”, a declarat Ponta.

„M-aş fi bucurat să văd că USR pe partea dreaptă reprezintă o competiţie pentru PNL, cum reprezentăm noi o competiţie pentru PSD pe partea stângă, dar s-au înecat pe drum, nu ştiu ce e cu ei, nu se lămuresc”, a mai declarat Victor Ponta, într-o conferință de presă susținută la Timișoara.

#News

Foto