Victor Costache

Sunt şi ministru al Sănătăţii, dar şi medic”, a a zis Costache

Replica acidă a lui Victor Ponta vis-a-vis de ministrul Sănătății, Victor Costache, nu avea cum să rămână fără răspuns. Astfel, acesta îl persiflează pe Ponta, cum că „i s-ar fi aprins beculețul roșu”

Nemulțumit de reformele pe care Victor Costache le plănuiește ministerului pe care îl conduce, Ponta a declarat că „dacă un ministru din guvernul meu dădea mail-ul pe care l-a dat Costache, îl aresta DNA din ședința de guvern”, subliniind astfel o lipsă de echitate între cum sunt tratați miniștri PNL și cum au fost tratați miniștri din cabinetul său, înainte ca acesta să fie demis.

Așadar, Costache i-a dat replica lui Ponta, acuzându-l pe acesta că, la momentul potrivit, nu a făcut decât să manipuleze opinia publică pentru a fi ales prim-ministru.

Citește și: Sistemul de sănătate din România nu-l iartă nici măcar pe Ponta

„Ar trebui să avem un pact pentru sănătate, să nu introducem sănătatea în domeniul luptei politice. Un exemplu tipic este domnul Ponta. Domnul Ponta a introdus chiar el spitalele private în programele naţionale de sănătate. Această normă legislativă a fost emisă de Guvernul Ponta, în timp ce ministru al Sănătăţii era domnul Bănicioiu. Din păcate, suntem într-un an electoral, urmează alegerile, iar la domnul Ponta a funcţionat un reflex pavlovian. S-a aprins beculeţul roşu, a început o reformă a sănătăţii, domnia sa a asociat acest bec roşu cu posibilitatea de a deveni prim-ministru, şi-a adus aminte acum zece ani când a fost o reformă în sănătate şi, manipulând opinia publică, a ajuns prim-ministru şi atunci are exact aceeaşi strategie, nici nu are rost să comentăm”, a declarat Costache la România TV. 

„Ar trebui ca sănătatea să transceadă certurilor şi disputelor politice şi majoritatea partidelor politice să ajungă un acord în care în centru să fie pacientul român şi să avansăm cu toţii şi să modernizăm sistemul sanitar, să creăm un cadru legislativ care să permită modernizarea sistemului sanitar. Cu cât restricţionăm cadrul legislativ, cu atât rămânem în aceeaşi situaţie în care suntem şi astăzi”, a spus Victor Costache. 

Citește și: Teama de a merge la dentist, vindecată prin comă

#News