Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Iohannis pune înapoi dopul la șampanie

Dacă în cursul zilei de ieri, președintele României, Klaus Iohannis, deschidea probabil o sticlă de șampanie împreună cu soția sa, întrucât a scăpat de dosarul caselor, astăzi pune dopul înapoi cu atenție și îngrijorare. O știre pe surse, relatată de către luju.ro, ne arată cum că președintelui i se mai pregătește ceva.

Se pare că Agenția Națională de Integritate abia așteaptă ca mandatul său de președinte să se termine, ca să-i poată scoate din sertar un alt dosar pe care-l are la păstrare din 2010. Motivul dosarului îl constituie averea lui Klaus Iohannis, care, potrivit ANI, ar fi mai mare decât ar fi declarat acesta la momentul potrivit.

Citește și: Carmen Iohannis, denunțată la DNA. De ce Parchetul General bate pasul pe loc

Pasaj din ordonanța de clasare PICCJ referitoare la dosarul lui Klaus Iohannis deschis de ANI:

Citește și: Iohannis a scăpat! Dosarul caselor a fost închis

“La data de 18.11.2010, Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca primarul municipiului Sibiu – Iohannis Klaus Werner a acumulat o avere ce depaseste veniturile realizate si nu a respectat dispozitiile legale referitoare la completarea si depunerea declaratiilor de avere si interese (lucrarea 86906/A/II/2010).

In contextul alegerii acestuia in functia de Presedinte al Romaniei incepand cu data de 21.11.2014, in lucrarea 86909/A/II/2010 s-au aplicat dispozitiile art. 25 din Legea 115/1996, potrivit cu care ‘averea Presedintelui Romaniei va putea fi cercetata numai dupa incetarea exercitarii mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotararii Parlamentului Romaniei, adoptata cu votul majoritatii senatorilor si deputatilor (…)’.

Pana la data prezentei, nu a fost intocmit un raport de evaluare cu privire la respectarea regimului juridic al declararii averii de catre Iohannis Klaus Werner, fost primar al municipiului Sibiu, actualmente Presedinte al Romaniei”.

#News