Carmen Iohannis, denunțată la DNA. De ce Parchetul General bate pasul pe loc. Una dintre cele mai controversate spețe judiciare, care generează frecvent dezbatere în spațiul public, este dosarul început de la plângerea site-ului deținut de un ziarist român și o elvețiancă de origine iraniană, care o vizează pe soția președintelui României, Carmen Iohannis.

Carmen Iohannis, denunțată la DNA. De ce Parchetul General bate pasul pe loc

În primăvara anului 2018, site-ul Lumea justiției depunea un denunț la DNA ce îi viza pe soții Iohannis și pe notarul Radu Gabriel Bucșa din Sibiu. Plângerea reclama modul în care cuplul prezidențial a intrat, din 1999, în posesia a două imobile din centrul Sibiului, situate în strada Nicolae Bălcescu nr. 29 și în strada Gheorghe Magheru nr. 35. 

La acel moment, Klaus Iohannis nu deținea funcția de primar al Sibiului. Faptele s-au petrecut acum 21 de ani. 

Citește și Manda și Tudose fac scut împotriva Pro România și râd de Ponta

Denunțul a fost făcut prin Jurindex Media SRL, firma care editează site-ul Lumea Justiției. Jurindex are doi acționari: Răzvan Savaliuc și o femeie cetățean elvețian de origine iraniană, pe nume Cheykan Khojand. Deși a trecut aproape un an și jumătate de când dosarul a ajuns la procurorii Ministerului Public, nici până acum nu a fost dată o soluție în acest caz.

Carmen, un punct extrem de sensibil pentru Iohannis 

Surse din mediul judiciar dezvăluie că dosarul trenează în mod intenționat tocmai pentru că în joc ar fi soția președintelui, un punct extrem de sensibil pentru Iohannis. 

“Și dacă dosarul va fi clasat din cauza prescrierii unor fapte, procurorul tot trebuie să facă investigații, pentru că, în  motivarea de clasare, el trebuie să arate că decizia a fost temeinică. Pentru aceasta, Carmen Iohannis ar mai putea fi chemată la Parchet, iar speța în sine este foarte ramificată. Însă există o mare reticență pentru a fi chemată Carmen Iohannis la Parchet. Acesta este punctul vulnerabil al președintelui Iohannis. Pare paradoxal, dar dacă vrei să îi dai clasare, există destule elemente s-o faci, pe de altă parte, dacă vrei să tergiversezi soluția, găsești motive și pentru asta”, susțin sursele judiciare.

#NEWS