Comisia Europeană a hotărât să atace termitele din România care distrug zeci de mii de hectare din pădurile țării. Concret, Comisia Europeană a cerut României în mod imperativ să oprească tăierile ilegale de păduri şi să implementeze corect regulile europene privind gestionarea arborilor tăiaţi.

„Autoritățile naționale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare. Inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal. În plus, Comisia a constatat că autoritățile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva Habitate și în Directiva privind evaluarea strategică de mediu”

se arată în scrisoarea Comisiei Europene.

„De asemenea, există deficiențe în ceea ce privește accesul publicului la informațiile privind mediul din planurile de gestionare a pădurilor. Comisia a constatat, de asemenea, că unele habitate forestiere protejate au dispărut din cadrul siturilor protejate Natura 2000, ceea ce reprezintă o încălcare a Directivei Habitate și a Directivei privind păsările”

potrivit documentului.

CE a decis să trimită României o scrisoare de „punere în întârziere” și îi acordă un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor identificate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită autorităților române un aviz motivat.

De 30 de ani, o cârdășie criminală, formată din politiceni de la cel mai înalt – președinție, guvern, parlament, cu sprijinul penal al autorităților locale, al notarilor, procurorilor și judecătorilor, a distrus tezaurul verde al României.

3 hectare pădure se taie în fiecare oră

Un raport al Curții de Conturi din 2013 arăt că, în perioada 1990-2011, volumul tăierilor ilegale din pădurile României s-a menținut cu unele fluctuații anuale la un nivel extrem de ridicat, cele mai afectate de acest flagel fiind pădurile aflate în proprietatea statului. ”Analiza volumului tăierilor din această perioadă ne arată un maxim în anul 1992, cifrat la 281.517 m.c. și un minim de 51.900 m.c. în anul 2008. Potrivit unui studiu realizat de Greenpeace în România, se taie peste 3 ha de pădure în fiecare oră.

Din datele/informațiile prezentate de RNP-Romsilva, rezultă că zilnic se exploatează, în medie 41 ha, din care o mare parte o reprezintă tăierile nelegale/furturile”, se arăta în Raportul Curții de Conturi.

O altă informație recentă ne spune că DIICOT a început o amplă investigație privind defrișările ilegale din țară. La Cotroceni s-or duce procurorii să pună întrebări?!

Ciudat este că președintele Iohannis, care altminteri se chinuie să lanseze în fiecare an programul “România normală”, nu scoate nici o vorbă despre această gravă procedură declanșată de Comisia Europeană. Să fie oare de vină relațiile sale periculoase cu prietenii austrieci?!

#NEWS #GuvernulMeu #PadurileNoastre

Greenpeace România vs defrișările din Bucovina – 6 august 2019