Primul român infectat cu Coronavirus se afla pe nava de croazieră din Japonia

Cetățeanul român ce se afla până de curând pe nava de croazieră Diamond Princess a fost depitstat cu Coronavirus, astfel că acesta a fost transferat de urgență la un spital din Japonia pentru a primi îngrijirile necesare și pentru a fi ținut sub observare.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, anunţă MAE.

Pe vasul de croazieră s-au aflat inițiat 17 cetățeni români

Dintre cei 17 cetățeni români aflați pe vasul de croazieră acostat în Japonia pentru carantină, 15 sunt membri ai echipajului, iar 2 dintre ei pasageri, după cum relatează sursele.

„Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone.

De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess”, a completat MAE.

Citește și: Coronavirusul anulează ” Mobile World Congress” de la Barcelona

Între timp, în România

Între timp, în România, pregătirile sunt în toi. De curând, într-o ședință de guvermn, ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că urmează a fi deschise trei centre de diagnosticare a Coronavirus în București.

„În paralel avem capacitate de diagnostic în România în București și până la finalul săptămânii în alte 3 centre din țară pentru a nu mai plimba probele”, a declarat Victor Costache.

„Am instituit pentru prima dată și măsurile de carantină. Carantina durează 14 zile și mergem după protocoalele internaționale. Conform protocoalelor, primele zece cazuri vor fi tratate la Matei Balș urmând ca mai apoi să fie utilizate și alte spitale din țară, Iași, Timișoara, Cluj”, a adăugat acesta.

#News