Un tânăr, în pericol să-și piardă viața din cauza unui zmeu care a atins un fir de înaltă tensiune, în judeţul Mureş

Un echipaj SMURD a fost alertat imediat.

Specialiştii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) avertizează asupra riscului pe care-l reprezintă jocul cu zmeul în apropierea liniilor electrice sau alte surse de electricitate, potrivit g4media.ro.

Un tânăr din judeţul Mureş a fost la un pas de moarte în urma unui astfel de incident.

”Cum poate un joc banal să-ţi pună viaţa în pericol? Ieri seară, în localitatea Cristeşti din Mureş, un incident dramatic a fost prevenit de un echipaj SMURD. Un tânăr a fost la un pas să-şi piardă viaţa din cauza unui zmeu care a atins un fir de înaltă tensiune. Descărcarea electrică a fost foarte puternică, provocându-i tânărului un stop cardio-respirator”, a transmis IGSU.

Un echipaj SMURD a fost alertat imediat.

”Colegii noştri au ajuns rapid la locul evenimentului şi au acţionat prompt şi eficient. Au aplicat manevrele de resuscitare, iar inima tânărului a început iarăşi să bată. Astăzi, mulţumită răspunsului rapid al echipajului SMURD, tânărul se află în siguranţă, fiind transportat la spital conştient şi stabil. Sunt foarte îngrijorătoare aceste incidente şi este foarte important să conştientizăm cât de periculos poate fi jocul cu zmeul în anumite condiţii”, au mai transmis reprezentanţii IGSU. Aceştia recomandă atenţie sportită la sursele de electricitate în timpul jocului cu zmeul: ”Pentru a evita astfel de tragedii, asigură-te că zmeul tău nu zboară aproape de linii electrice sau alte surse de electricitate. Orice atingere a unui fir electric poate avea consecinţe grave”.

Accident violent între două camionete, pe un drum din Brăila